İzmirde kameralı polis dönemi

İzmirde kameralı polis dönemi -İl Emniyet Müdürlüğünce başlatılan uygulama kapsamında, düşük ışık koşullarında fotoğraf çekip ses kaydı da yapabilen 15 kamera, asayiş ekiplerine ve motosikletli timlere dağıtıldı -Ekip araçlarının


İZMİR (A.A) - İzmir Emniyet Müdürlüğünce başlatılan uygulama kapsamında, düşük ışık koşullarında fotoğraf çekip ses kaydı da yapabilen 15 kamera, asayiş ekiplerine ve motosikletli timlere dağıtıldı.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğünün başlattığı uygulama kapsamında portatif kamera verilen 15 ekip, bugünden itibaren kamerayla kayıt sistemine geçti.
     Ekip araçlarının camına ve polis memurlarının kıyafetlerine takılabilen kamera sayesinde olay yerinden nezarethaneye kadar olan süreç kayıt altına alınacak.
     Olay yerine varmak üzereyken kamerayla kayda başlayan polis ekipleri, olay yerindeki taraflara üzerindeki kamerayla kayıt yaptığını söyleyecek. Böylece, olaylara müdahale sırasında polisin caydırıcı gücünün artması öngörülüyor.
     Olay yerinde başlayan kamera kaydı, olayın türüne göre şüphelilerin nezarethaneye teslimine kadar sürecek. Ekipler, görevleri sırasında elde ettikleri görüntüleri, mesai bitiminde merkezde oluşturulan arşive teslim edecek.
     Böylece asayiş ekipleri ve motosikletli timlerin portatif kamerayla elde ettiği görüntüler arşivlenip, hem adli delil olarak kullanılabilecek hem de kişilerin polisle ilgili kötü muamele gibi iddialarının gerçekliği kontrol edilebilecek.
     Polisin iç denetimi ve otokontrolünün sağlanmasını hedeflenen uygulamayla, haklı kişilerin mağdur olmaması da amaçlanıyor.
     Yaklaşık 45 gün sürmesi planlanan ilk uygulama sürecinin sonunda elde edilecek bilgiler doğrultusunda proje revize edilip, görev yapan yaklaşık 200 ekibe portatif kamera dağıtılacak.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmirde kameralı polis dönemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER