İZMEK kursiyerleri, Tepeköy Mahallesinde sergi açtı

İZMEK kursiyerleri, Tepeköy Mahallesinde sergi açtı


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi Meslek Kursları (İZMEK) kursiyerleri, Tepeköy Mahallesinde sergi açtı.
     Açılış törenine katılan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmite hizmet etmekten gurur duyduğunu ifade ederek, İZMEK kursları kadınlarımızın duygularını işlerine aktardığı, yıl boyunca arkadaşlıklarını dostluklarını pekiştirdikleri bir okul oldu dedi.
     Kadınların yaptıklarını çok önemsediklerini belirten Doğan, Bugüne kadar kadınlarımız için sosyal alanda pek çok projeyi yaşama geçirdik ama bana göre bu dönemin en büyük projesi Kadın Sosyal Yaşam Merkezi olacaktır. Yakında kazmayı vurarak çalışmaları başlatıyoruz. Umuyorum ki gelecek yıl bu serginin tekrarını yeni merkezimizde yaparız. Türkiyeye, hatta Avrupaya örnek bir proje geliyor şeklinde konuştu.
     Kursiyerlerin çalışmalarının çok değerli olduğunu vurgulayan Doğan, üretilen eserlerin satılarak gelir elde edilmesini istedi.
     Doğan, İZMEK kurslarının başarısının ardında kolektif çalışmanın payı olduğunu hatırlatarak, İl ve ilçe milli eğitim müdürlerimize, halk eğitim Müdürümüze ve bu işe emek veren öğretmenler ile kurslara özveriyle katılan özellikle kadınlarımıza, gençlerimize ve onlara bu konuda özgürce hareket etme şansını tanıyan eşlerine teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Açılış konuşmalarının ardından açılış kurdelesini kesen Doğan, yıl boyunca hazırlanan el ürünlerini inceledi. Kursiyerlerden bilgi alan Doğan, muhtarlık binasının tamamlanmasının ardından mevcut binanın tamamen kadınlara bırakılacağını müjdeledi.
     Sergide el nakışı, iğne oyası, ev tekstili ve şiş örgücülüğü kursiyerlerinin hazırladığı çalışmalar yer alıyor.
     (NEC-KMK)
<< Önceki Haber İZMEK kursiyerleri, Tepeköy Mahallesinde sergi açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER