İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi, Vali

İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi, Vali Yükseli ziyaret etti


ANKARA (A.A) - İvedik Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Ankara Valisi Alaaddin Yükseli ziyaret etti.
     Ankara Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Yüksel, organize sanayi modelinin kabul edilmesinin ve uygulamaya konulmasının, küçük veya orta ölçekli sanayinin geliştirilmesi ve yeni istihdam alanları açılması açısından önemli olduğunu ifade etti.
     Gültekin de Küresel anlamda daralan ekonomiye karşın işletme sayılarının yaklaşık 7 bin işletmeye ulaştığını, İvedik OSBnin toplamda 107 bin kişilik bir istihdam ve yıllık 5 milyar dolar ortalama cirosuyla ülke ekonomisi için önemli bir sanayi kompleksi haline geldiğini bildirdi.
     Ankarada faaliyette bulunan 6 teknokent olduğunu dile getiren Gültekin, yakaladıkları bu gelişme ivmesini artırmak için 7. teknokentin İvedikte oluşturulması ve İvedik OSBde ihtiyaç duyulan ara personelin yetiştirilmesi gerektiğini savundu. Bunun için Teknik Lise ve Çıraklık Eğitim Merkezinin kurulması konularında Valilikten destek beklediklerini belirtti.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi, Vali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER