İtfaiye Daire Başkanı Karakuş, dalgıç sertifikası

İtfaiye Daire Başkanı Karakuş, dalgıç sertifikası aldı


ANKARA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuşun, uluslararası dalgıç sertifikası aldığını bildirdi.
     Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Karakuş ve 2 itfaiye idare amirinin 18 metreye varan deniz dalış eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, dalgıç oldukları ve uluslararası * (tek yıldız) dalgıç sertifikasını aldıkları belirtildi.
     Açıklamada, Karakuş, idari amirler Yunus Emre Özkalp ve Uğur Olgunun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Sualtı Arama ve Kurtarma ekibi eğitmen dalgıçlarının uyguladığı program çerçevesinde, Didim Polis Moral Eğitim Tesislerinde, 10 gün boyunca eğitim dalışı yaptıkları ifade edildi.
     Didim tesislerinde, denizde 18 metreye kadar varan dalışlar gerçekleştiren Karakuş ile idari amirlerin, Ankarada da 5 metre derinliğe sahip havuzda da 8 haftalık dalgıçlık eğitim programına katıldıkları bildirildi.
     Karakuş, meslekli ilgili yaklaşımını, personelinin çalışmasını yakından tanımak, meslekte karşılaştıkları zorlukları, ihtiyaçlarını yaşayarak öğrenmek ve ayrıntılara vakıf olmanın çok önemli olduğunu belirterek şunları kaydetti:
     Yoğun bir çalışma temposu sonucunda dalgıçlık sertifikası almanın mutluluğunun yanı sıra, şimdi Sualtı Arama Kurtarma görevini yürüten arkadaşların nasıl özveriyle çalıştıklarını yaşayarak gördüm. Karşılaştıkları zorlukları daha iyi anlıyorum ve ihtiyaçlarının neler olduğunu daha iyi kavradım.
    
     Muhabir: İlkay Güder
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber İtfaiye Daire Başkanı Karakuş, dalgıç sertifikası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER