İSU Genel Müdürü Bayram, Atıksu Scada

İSU Genel Müdürü Bayram, Atıksu Scada Merkezini anlattı


KOCAELİ (A.A) - İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleşe, kurumun teknoloji üsleri olan Atıksu ve İçmesuyu Scada Merkezlerini gezdirdi.
     İSUdan yapılan açıklamaya göre, Türkiyede ilk olduğu ifade edilen Atıksu ve İçmesuyu Scada Merkezinin 10 milyon liraya malolduğu ifade edilerek, uzaktan takip sistemi ile 106 ayrı noktaya insan gücüne gerek duyulmadan anında müdahale edildiği vurgulandı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Bayram sistem ile kirletici unsurlar olan büyük sanayi kuruluşları ile organize sanayi bölgelerinin de takibini yaptıklarını, çevrenin kirlenmesinin önüne geçmek ve sürekliliği sağlamak için bu sistemin önemli olduğunu ifade ederek, İnsan gücünü azaltan, daha iyi işletmecilik yapılmasının yanı sıra, arızalara anında müdahale etme imkanı sağlayan bu merkezi ülkemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz şeklinde konuştu.
     SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş de, bu sistemlerin tüm su ve kanalizasyon idareleri ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından biran önce uygulanması gerektiğini belirterek, Artık bu teknolojileri görmek için Barcelonaya gitmeye gerek yok. Kocaeliye gelip incelemek gerekir. İSU Genel Müdürlüğünü böyle bir merkezi ülkemize kazandıkları için tebrik ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İSU Genel Müdürü Bayram, Atıksu Scada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER