İSUda EBYS dönemi başladı

İSUda EBYS dönemi başladı -İSUda uygulanacak EBYS sistemiyle resmi yazışma ve iletişim süreçleri elektronik ortama taşınarak, belge güvenilirliği elektronik imza ile garanti altına alacak


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünde (İSU) uygulanacak Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) sistemiyle resmi yazışma ve iletişim süreçleri elektronik ortama taşınarak, belge güvenilirliği elektronik imza ile garanti altına alacak.
     EBYS sistemine geçişle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çalışmaları TUBİTAK ile yaptıklarını belirterek, projeyi geliştirerek bu sisteme geçmeyi hedeflediklerini söyledi.
     Sistemin bugün itibariyle uygualanmaya başlayacağını ifade eden Karaosmanoğlu, sistemin kuruma kolaylık ve güvenli işleyiş sağlayacağını kaydetti.
     Karaosmanoğlu, son teknolojiyi uygulayan bir kurum olduklarını dile getirerek, bilimsel çalışmalarına önem vererek, bu yöndeki uygulamaları desteklediklerini belirtti.
     İSU projeyi Türkiyede uygulayan öncü kuruluşlardan biridir diyen Karaosmanoğlu, sistemin işleyişi kolaylaştıracağını söyledi.
     Proje hakkında bilgi veren İSU İnsan Kaynakları Daire Başkanı Hasan Fitoz da resmi yazışmalarla iletişim sürecini elektronik ortama taşıyıp, imzayı da elektronikleştirerek güvenilirliği garanti altına almayı hedeflediklerini anlattı.
     Fitoz, bilişim teknolojilerini kullanarak zamandan ve maliyetten tasarruf sağlanacağını ifade ederek, çıkarılan kanunlarla 2008 yılından EBYS sisteminin yasal zorunluluk haline geldiğini söyledi.
     Türkiyede EBYS sistemini standartlara uygun kullanan 7 kurum olduğunu belirten Fitoz, Sistemde alınan elektronik yedekler sayesinde herhangi bir doğal afette de muhafazası mümkün. Sistem işlemlerde maliyeti de düşürüyor. İSU olarak yaklaşık 500 bin evrak üretiyoruz, bunun için yaklaşık 2 ton kağıt harcıyoruz. 2 ton kağıt içinde 4.8 ton odun, 880 ton su, 15 bin 200 kilovat elektrik enerjisi kullanılması gerekiyor. Bütün bunların ardından da 600 ton atık su meydana geliyor. Bunun için de yaklaşık 34 tane çam ağacının kesilmesi gerekiyor diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Karaosmanoğlu, sistem üzerinden ilk elektronik imzayı attı.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İSUda EBYS dönemi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER