İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü -Adıyamanda İstiklal Marşının on kıtasını ezbere okuyan anaokulu öğrencisi izleyenlerden alkış aldı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda, İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü programında, İstiklal Marşının on kıtasını ezbere okuyan 5 yaşındaki kız çocuğu izleyenlerden alkış aldı.
     Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen programda, Mehmet Akif Ersoyun hayatını ve eserlerini anlattı.
     Konuşmasında, Mehmet Akif Ersoyun bir ülkenin milli marşı parayla yazılmaz sözlerini hatırlatan Özkan, Mehmet Akif öyle bir vatanperver ki, bir ülkenin milli marşının seçileceği yarışmaya katılmamıştır. Daha sonra kendisine milli marşı yazma teklifinde bulunulmuş, bunun üzerine Türk halkına güç, sinerji, kuvvet veren İstiklal Marşını yazmıştır diye konuştu.
     Özkanın konuşmasının ardından kürsüye gelen anaokulu öğrencisi 5 yaşındaki Zeynep İrem Alkaya, İstiklal Marşının on kıtasını ezbere okudu. Salonda bulunanlar Alkayayı uzun süre ayakta alkışladı.
     Şiir ve türkülerin okunduğu programa, Vali Yardımcısı Levent Öztin, daire müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER