İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü -AK Parti Çorum Milletvekili Yıldırım: Milletimiz bugün de medeniyetler yarışında en önde yer almak için tüm ayrılıkları bir tarafa bırakarak eşit ve adil bir paylaşım ile yaşam standard


ÇORUM (A.A) - AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Milletimiz bugün de medeniyetler yarışında en önde yer almak için tüm ayrılıkları bir tarafa bırakarak eşit ve adil bir paylaşım ile yaşam standardı etrafında yek vücut olmalıdır dedi.
     Yıldırım, İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümünde büyük şair ve millet adamı Mehmet Akif Ersoyu rahmet ve dua ile andığını belirterek, Onun tarihin tozlu sayfaları arasından bulup ortaya çıkardığı, milletin ruhunda tekrar tomurcuklandırdığı fikirler silsilesi ve düşünce sistemi bugün dahi insanlığın muhtaç olduğu bir diriliş muştusudur ifadelerini kullandı.
     Türkiyenin yarım asra yaklaşan terör belası ile karşı karşıya kalmasına bakıldığında Mehmet Akif Ersoyun ortaya koyduğu fikri yapının, daha da bir önem kazandığını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:
     Fark gözetmeden İslamın milletimizi kardeş yaptığına önemle atıf yapan Akif, milletimizi bütün ayrımları arkalarına atarak top yekün istiklal mücadelesine davet etmiştir. Emperyalizmin emellerine karşı milleti fırsat bulduğu her ortamda ayağa kalkmaya çağıran Akifin yüzyılın başında ortaya koyduğu fikirleri bugün de diriliğini ve geçerliliğini korumaktadır. Milletimiz bugün de medeniyetler yarışında en önde yer almak için tüm ayrılıkları bir tarafa bırakarak eşit ve adil bir paylaşım ile yaşam standardı etrafında yek vücut olmalıdır.
     Mehmet Akif Ersoyun, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın sözlerini hatırlatan Yıldırım, Lakin bu ülkede birileri İstiklal Marşının ruhunu Anayasadan çıkardı. Milleti ikinci plana attılar. Millet ise şimdi bağımsızlık ve özgürlük ruhunun ön plana çıktığı bir anayasa istiyor. AK Partili Milletvekilleri olarak bunun için çalışıyor ve çabalıyoruz. Önümüzdeki günler kimlerin milletle, kimlerinde millet karşısında olduğunun bir kez daha ortaya çıkacağı günler olacaktır ifadelerini kullandı.
     Yıldırım, Bu vesile ile İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünde Akif Merhumu rahmet ve minnetle anıyor, milletin değerleri önünde set olmanın kimseye fayda getirmeyeceğinin altını bir kez daha çiziyorum dedi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER