İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü -Şarkışla Kaymakamı Davut Gül ve Belediye Başkanı Kasım Gültekin, mesaj yayımladı


SİVAS (A.A) - Şarkışla Kaymakamı Davut Gül ve Belediye Başkanı Kasım Gültekin, İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Gül, mesajında, milli şair Mehmet Akif Ersoyun, İstiklal Marşını yazarak, milli mücadeleyi en mükemmel şekilde dile getirdiğini belirterek, Maneviyatı ve edebiyatı böyle eşsiz bütünleştirebilen ve bu kadar güzel ifade eden bir şaire sahip olduğumuz için gurur duymalıyız ifadesini kullandı.
     Davut Gül, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Türk milletinin özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşından saçılan bağımsızlık tutkusu yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 92. yıl dönümünde, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını ve büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoyu en derin minnet ve şükranla anıyorum.
    
     -Gültekinin mesajı-
    
     Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin ise mesajında, İstiklal Marşı, milli birliğimizin, bağımsızlığımızın ve milletimizin ebedi bağımsız ve hür yaşayacağının timsalidir. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy, olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER