İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü


TRABZON (A.A) - AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Seymenoğlu, mesajında, zamanın en büyük mücadelelerinden birini veren Türk milletinin, başka milletlerin esareti altında yaşamaktansa hür yaşamayı ya da ölmeyi tercih ettiğini belirtti.
     Türk milletinin yetiştirdiği en vatanperver aydınlardan biri olan Mehmet Akif Ersoyun, Türk Kurtuluş Savaşına her şeyi ile destek olduğunu ifade eden Seymenoğlu, şunları kaydetti:
     Bir aydın olarak onun eserlerinde, içinden çıktığı toplumun değerleri, tarih sayfalarına yansımış olayların izleri ve işaretleri vardır. Türk Kurtuluş Savaşının en heyecanlı zamanlarında, mücadelenin psikolojisini anlatmak ve bu mücadelenin moral motivasyonunu en üst düzeyde tutmak amacıyla, Maarif Vekaleti tarafından 1921de İstiklal Marşı Yarışması düzenlendi. 724 şiirin katıldığı yarışmada, TBMMnin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, Mehmet Akif Ersoyun şiiri, milli marş olarak kabul edilmiştir. Milli marşımız, milli mücadelemizin hatırasını içeren emsalsiz bir eserdir ve İstiklal Marşı olmasının ayrı bir değeri, anlamı vardır. İstiklal Marşımız, Cumhuriyeti kuran halkın milli ve manevi değerlerinin çok somut ve özel bir ifadesidir.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta / Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER