İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü

İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü -AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir: -İstiklal Marşının özü ve manasını çok iyi anlamamız ve hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamız gerekmektedir


SAMSUN (A.A) - AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, İstiklal Marşının özü ve manasını çok iyi anlamamız ve hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamız gerekmektedir dedi.
     Demir, İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
     İstiklal Marşının özü ve manasını çok iyi anlamamız ve hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamız gerekmektedir. Kurtuluş Savaşının kazanıldığı şartların tarif ve yerini bulduğu İstiklal Marşı bu ülkenin nasıl zor şartlarda kurulduğunu anlatan en iyi dizelerle doludur diyen Demir, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Her kelimesinde ayrı bir anlam ve mana vardır. Mehmet Akif Ersoy, edebiyat zenginliğine milli, manevi ve dini duygularını da ekleyerek, düşman işgalinden kurtulup, nasıl büyük bir devlet kurulduğunu en iyi şekilde anlatmıştır. Mehmet Akif Ersoy, Milli Mücadele şartlarında Türk milletine cesaret ve tahammül aşılamak için şiirine korkma sözüyle başlamış, bayrağın bir milletin geleceğinin ve bağımsızlığının sembolü olduğunu vurgulayarak, bayrağın sönmesinin Türk Milletinin İstiklalini kaybetmesi olduğunu anlatmıştır. En son Türk bireyinin son nefesini vermeden, Türk İstiklal ve bağımsızlığını yok etmenin, Türk Bayrağını söndürmenin mümkün olmadığını tüm dünyaya duyurmuştur. Mehmet Akif, şiirini tamamlarken zafer gününün heyecanını, Türk milletinin bağımsızlığını kanıyla, canıyla fedakarlığıyla nasıl hak ettiğini dile getirmiştir. İstiklal Marşımızın anlamını iyi analiz etmemiz gerekmektedir. İstiklal Marşımız Kurtuluş Mücadelesinin ruhunu tam anlamıyla anlatmakta, gelecek nesillerinde bu ruhu anlamasını sağlamaktadır. Her birey, bu dizelerde yazılanları unutmayarak vatanına, milletine, bayrağına, toprağına bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmayı sürdürecektir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet büyük güçlü bir devlet olarak yaşayacaktır. Bu duygu ve düşünceler ışığında İstiklal Marşının kabulünün 92. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Gününü en içten dileklerimle kutlarım.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıl Dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER