İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla Kastamonu ve ilçelerinde tören düzenlendi.
     Kastamonu Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törene, Vali Erdoğan Bektaş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tevfik Anzerlioğlu, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten slayt gösterisi gösterildi.
     Öğrencilerinin hazırlamış olduğu Akif İstiklal Marşını Yazıyor adlı tiyatro oyunu ve İstiklal Marşının Kabulü konulu oratoryo ile tören sona erdi.
    
     -Tosya-
    
     Tosyada İlçe Müftülüğünde düzenlenen törene, Kaymakam Mehmet Türköz, Belediye Başkan Vekili Fazıl Ateş, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
     Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini aktaran şiirlerin okunmasının ardından, belgesel sunumu yapıldı.
     Tören, tiyatro gösterisiyle sonra erdi.
    
     -Hanönü-
    
     Hanönü Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Okulu Konferans Salonunda düzenlenen programa, Kaymakam Mustan Barış İşler, Belediye Başkanı Şükrü Özün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysel Alkan, Garnizon Komutanı İsmail Cankara, İlçe Emniyet Amiri Durhasan Güngör, daire müdürleri, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
     Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mesut Kazancının günün anlamı ve önemini belirten konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu.
     Sinevizyon gösterisinin ardından, düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kaymakam İşler tarafından verildi.
    
     -Pınarbaşı-
    
     Şehit Ramazan Akkaya Yatılı Bölge Orta okulu müsamere salonunda düzenlenen programa, Kaymakam Ömer Faruk İlhan, ilçe Jandarma Kıdemli Başçavuş Özkan Akbulut, Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz,daire amirleri ve öğrenciler katıldı.
     İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışmasında dereceye giren iki öğrenci tarafından İstiklal Marşının okunmasından sonra, Mehmet Akif Ersoyun hayatını anlatan kısa film gösterimi yapıldı.
     Tören, İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışmasında dereceye girenlere Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz tarafından hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER