İstihdam garantili yüksek okul fabrika gibi

İstihdam garantili yüksek okul fabrika gibi çalışıyor -Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu MYO bünyesinde eğitim gören öğrencilerin iş hayatına pratik yaparak hazırlanması amacıyla küçük bir fabrika kuruldu -Naci Topçuoğlu MYO Müdür


GAZİANTEP (A.A) - Adem Yılmaz - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu (MYO), bünyesinde eğitim gören öğrencilerin iş hayatına pratik yaparak donanımlı hazırlanması amacıyla küçük bir fabrika kuruldu.
     Kuru yemişten, cam seramiğe, plastikten, halıya kadar birbirinden farklı 12 bölümün yer aldığı okul, öğrencilerini teorik eğitimin yanında pratik eğitimle de istihdama daha etkin hazırlıyor. Öğrencilerin staj için fabrikalara gönderildiği okulda, pratik eğitim için de okul bünyesinde çeşitli atölyelerin bulunduğu bir fabrika faaliyete konuldu.
     Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr Mehmet Civan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun 12 programda eğitim verdiğini, öğrencileri okuldaki teorik bilginin yanı sıra pratik için de firmalara staja gönderdiklerini hatırlattı. Sigortasını da kendilerinin yaptırdığı öğrencilerin yemek ve servis imkanlarından da yararlandığını dile getiren Civan, Öğrenci buradan mezun olurken iki ayrı firmadan 150 iş günü çalışmış olarak çıkıyor. Bu arada iş garantisini elde etmiş oluyor. Öğrencilerimizin yüzde 90ı iş garantili olarak mezun oluyor dedi.
     Teorik eğitimin, pratik eğitimle birlikte olmasının önemine değinen Civan, bu fikirden hareketle GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkunun da desteğiyle MYO bünyesinde içinde çeşitli atölyelerin bulunduğu fabrika kurduklarını ifade etti. İnşaatı sekiz ayda bitirilen fabrikada çok sayıda atölyenin bulunduğunu anlatan Civan, şöyle devam etti:
     Cam atölyesi, İpekyolu Kalkınma Ajansının desteğiyle kuruldu. Burada vazo, şekerlik ve likör takımlarına altın, gümüş ve platinden işleme yapıyoruz. Plastik bölümünde firmalarımızın desteğiyle plastik torbalar üretiyoruz. Kalıplarla da kavanoz kapağı yapıyoruz. Ocak ayında tezgahımız gelecek, Belçikalı bir firma bize halı tezgahı hibe etti. Günlük 100 metre halı üretimi yapacağız. Türkiye ve Avrupada ilk kez kurulan kuru yemiş programına ait kuru yemiş atölyemiz var. Burada günlük 1,5 ton kuru yemiş üretebiliyoruz. Avusturyadan bir firmanın hibesiyle çuval örme dokuması yapacağız.
    
     -İtalyanlarla ortak çalışma
    
     Civan, Gaziantepin önünü açacak ayakkabı tasarım programı kurduklarını ve bu program kapsamında İtalyanlarla ortak çalıştıklarını aktardı. 3 ay sonra ayakkabı üretimine başlayacaklarını belirten Civan, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu ve Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarıyla protokol imzaladıklarını, bu çerçevede un ve unlu mamuller teknolojisi bölümüne öğrenci aradıklarını ifade etti.
     İş, teori üzerinde değil. Pratik uygulamada öğrenilir. Bu amaçla yola çıktık, çalışmalarımızı bu amaç doğrultusunda yürütüyoruz. Zannediyorum, Türkiyede böyle bir fabrika da yok diyen Civan, bölümlerini de sanayicilerden gelen talepler doğrultusunda açtıklarını kaydetti.
     Öğrencilerin işini öğrenip iş hayatına öyle atılmasını istediklerini vurgulayan Civan, daha önce kendilerine Öğrenci mezun oldu, geldi hiçbir şey bilmiyor denildiğini hatırlatarak, bu görüşü sonlandırmanın mücadelesi içinde olduklarını vurguladı.
     Civan, öğrencilerin 150 günlük pratik eğitimle işini öğreneceğini, meslek yüksek okulu bünyesinde kurulan fabrikada da eğitim aldıktan sonra mezun olacağını belirterek, Öğrenci sahaya donanımlı gidecek. Bu çalışmalar bizim için yorucu oldu ama Türkiye için çok büyük bir hizmet olduğuna inanıyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber İstihdam garantili yüksek okul fabrika gibi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER