İşten çıkartılan işçilerden protesto eylemi

İşten çıkartılan işçilerden protesto eylemi -Adıyamanda, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartıldıkları ileri sürülen işçiler fabrika yönetimine tepki gösterdi


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartıldıkları ileri sürülen işçiler fabrika yönetimine tepki gösterdi.
     Demokrasi Parkında bir araya gelen 250 işçi, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle çalıştıkları tekstil fabrikasında çıkartıldıklarını öne sürdü.
     Öz İplik-İş Sendikası Adıyaman Şubesi Başkanı Mahmut Tamer, burada yaptığı açıklamada, eylemi işten çıkartılan işçilerin haklarını aramak için düzenlediklerini söyledi.
     Fabrika yönetiminin işçilerin haklarını hiçe saydığını iddia eden Tamer, Fabrikada çalışan işçilerin yüzde 90ı sendikamıza üye oldu. Fabrika ise sendikayı kabul etmeyeceğini bize bildirdi. Bugün de sendikamıza üye olan 250 arkadaşımızın işine son verildiğini öğrendik. İşçilerin hakkını hiçe sayan fabrika yetkilileri çalışanlarını zor durumda bıraktı. Devletin bu duruma el atmasını istiyoruz dedi.
     Fabrikada 750 kişinin çalıştığını aktaran Tamer, bu işçilerden çok azının sigortalı olduğunu öne sürdü. SGKnın fabrikada gerekli denetimi yapmadığını savunan Tamer, sorun çözülünceye kadar her gün durumu protesto edeceklerini kaydetti.
     Basın açıklamasının ardından, işçiler fabrika yönetimi aleyhine slogan attı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber İşten çıkartılan işçilerden protesto eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER