İstanbul Ticaret Borsasından Rize Ticaret Borsasına

İstanbul Ticaret Borsasından Rize Ticaret Borsasına ziyaret


RİZE (A.A) - İstanbul Ticaret BorsaMeclis Başkanı İslam Ali Kopuzun, Rize Ticaret Borsasını (RTB) ziyaret ettiği bildirildi.
     Rize Ticaret Borsasından yapılan yazılı açıklamada, Kopuzun beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle, RTB Başkanı Mehmet Erdoğan, Meclis Başkanı Resul Okumuş ve yöneticilerle görüşerek, ortak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduğu ifade edildi.
     Rizenin gelişimine katkı sağlayan projeler üretmek, birlik ve beraberlik içinde çalışmak amacıyla iki borsanın kardeş borsa olma kararı aldığı belirtilen açıklamada, Erdoğanın şu ifadelerine yer verildi:
     Ülkemizde bir kültür olan çayın hak ettiği değeri bulabilmesi için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda kardeş borsa olarak İstanbul Ticaret Borsasından da yardımlarını bekliyoruz. Çay milli bir üründür. Türkiyedeki gıda borsaları milli ürüne gereken desteği sağlamalıdır.
     Kopuzun kendisinin de Rizeli olduğunu vurguladığı belirtilen açıklamada, şu açıklamalarına yer verildi:
     İlimize faydalı çalışmalarda seve seve Rize Ticaret Borsamızla birlikte çalışmayı isterim. Kardeş borsa olma yolunda ilk adımı bu ziyarette atmış olduk. Bundan sonraki çalışmalarımız için hayırlı olmasını dilerim. ÇAyın bölge için değerini ve sosyal önemini biliyoruz. Bunun için önümüzdeki dönemde bundan önce olduğu gibi gereken desteği vereceğiz.
     Erdoğan ve Kopuz günün anısına birbirlerine plaket verdi.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber İstanbul Ticaret Borsasından Rize Ticaret Borsasına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER