İstanbul Fethinin 559. yıl dönümü

İstanbul Fethinin 559. yıl dönümü -Kırklareli Valisi Yaman: Yüzyıllar boyu Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapan İstanbul, bugün modern, dinamik, güçlü Türkiyenin vitrini, dünyaya açılan penceresidir


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, yüzyıllar boyu Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapan İstanbulun, bugün modern, dinamik, güçlü Türkiyenin vitrini, dünyaya açılan penceresi olduğunu bildirdi.
     Vali Yaman, fethin 559. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, İstanbulun görkemli tarihi ve dünyadaki bütün şehirleri kıskandıran konumuyla, doğuyla batı arasında köprü görevini de başarıyla sürdürmekte olduğunu belirtti.
     İstanbulun geçmişte olduğu gibi bugün de bir cazibe merkezi olarak, üstlendiği öncü rolüyle, ülkenin ekonomik, toplumsal, kültürel ve sanatsal hayatına yön verdiğini, geleceğe güvenle bakmakta olduğunu bildiren Vali Yaman, şunları kaydetti:
     Tarihte çok uzun süre alınması imkansız gibi görünen İstanbul, büyük komutan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmetin dehası, eşsiz stratejisi ve akılcı hamlesiyle Türklerin egemenliğine girmiştir. Bu yalnızca bir askeri zafer değil, dünyada pek çok dengeyi değiştiren, önemli siyasal, sosyal, ekonomik sonuçlar doğuran tarihi bir hamle olmuştur.
     Fatih Sultan Mehmet, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, İstanbulu farklı inanç ve kültürlerden insanların bir arada uyum içinde yaşadığı bir hoşgörü merkezi yapmıştır. Yüzyıllar boyu Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapan İstanbul, bugün modern, dinamik, güçlü Türkiyenin vitrini, dünyaya açılan penceresidir. İstanbulu tarihsel konumuna uygun olarak geleceğe güçlü biçimde taşımak hepimizin sorumluluğudur. Bunu başarıyla yerine getireceğimizden şüphe duymuyorum.
     (ÖZG-RC-NER)
<< Önceki Haber İstanbul Fethinin 559. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER