İsrailin Türkiyeden özür dilemesi

İsrailin Türkiyeden özür dilemesi -Gazzeye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisinde İsrail askerlerinin saldırısında yaralanan İHH Bingöl Temsilcisi Gili: Özür bizim için çok önemlidir. En azından suçunu kabul etmiştir


BİNGÖL (A.A) - Gazzeye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisinde İsrail askerlerinin saldırısında yaralanan İHH Bingöl Temsilcisi Muhittin Gili, Özür bizim için çok önemlidir. En azından suçunu kabul etmiştir dedi.
     Gili, Mirzan Mahallesindeki evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrailin Türkiyeden özür dilemesinin, siyasi ve diplomasi açısından önemli bir başarı olduğunu söyledi.
     İsrailin özür dilemesiyle dünyada bir ilk yaşandığını belirten Gili, sürecin olumlu sonuçlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
     Gili, şöyle konuştu:
     İsrailin özür dilemesi güzel ama ambargonun kalkması bizim için önemlidir. Filistinliler özgürce Kudüse girebiliyorlar mı- Gazzeliler serbest bir şekilde yaşayabilirler mi- Ambargo kalkana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Özür bizim için çok önemlidir. En azından suçunu kabul etmiştir. İsrailin suçunu kabul etmesi bizi çok sevindirmiştir. Türkiyede başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun girişimleri mükemmeldi.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik - Naim Boşkut / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber İsrailin Türkiyeden özür dilemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER