İsrailin Türkiyeden özür dilemesi

İsrailin Türkiyeden özür dilemesi -Saldırıda ağır yaralanan Yıldırım: Bu Türkiye açısından büyük bir başarı, İsrail için ise bir hezimettir


MUŞ (A.A) - Gazzeye gönüllü olarak insanı yardımı götüren Mavi Marmara Gemisinde bulunan ve İsrail askerlerinin saldırısında ağır yaralanan Muşlu Mehmet Yıldırım, İsrailin özür dilemesinin Türkiye açısından büyük bir başarı olduğunu söyledi.
     Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrailin kuruluşundan bugüne kadar İslam dünyası ile ilişkilerinde hiçbir zaman hukuk tanımadığını belirterek, Filistin halkına karşı sürdürdüğü savaşta da bunu açıkça ortaya koyduğunu ifade etti.
     Yaptığı eylemler karşısında cezalandırılmamasının, İsrailin her istediğini yapabilme güvenini ortaya çıkardığını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:
     Biz o gün uluslararası sulardaydık. İsrail sularında değildik. Silahsız olduğumuz halde bir donanmayla bize saldırdı. Orada 9 arkadaşımız şehit oldu ve 54 kişi yaralandık. İsrail olaydan 3 yıl sonra özür diledi. Bu Türkiye açısından büyük bir başarı, İsrail için ise bir hezimettir.
     İsrailin, özür dilemesiyle terörist bir eylem yaptığını ve uluslararası sularda hukuksuzluk yaptığını kabul etmiş olduğunu anlatan Yıldırım, İsrailin özrünün, aynı zamanda biz cinayet işledik ve bunu kabul ediyoruz anlamı taşıdığını bildirdi.
     Yıldırım, İsrail aleyhine açtıkları davalar konusunda geri adım atmayacaklarına değinerek, Ayrıca madem özür dilemiş, suçunu kabul etmiş, bize deniz yolunu da açmalıdır. Özellikle şehit aileleri, bizler ve diğer katılımcılar tekrar gemi yolculuğuyla Filistine gidebilmeliyiz dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber İsrailin Türkiyeden özür dilemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER