İsrailin Türkiyeden özür dilemesi

İsrailin Türkiyeden özür dilemesi -Saldırıdan yara almadan kurtulan İHH Tokat Temsilcisi Özlük: -İsrail işgal devletidir, Filistini terk etmediği sürece bizim başka hiçbir şeyi kabul etmemiz mümkün olamaz (Fotoğraflı-Gör


TOKAT (A.A) - Gazzeye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisinde İsrail askerlerinin saldırısında yara almadan kurtulan İHH Tokat Temsilcisi Doğan Özlük, İsrailin Türkiyeden özür dilemesine ilişkin, İsrail işgal devletidir, Filistini terk etmediği sürece bizim başka hiçbir şeyi kabul etmemiz mümkün olamaz dedi.
     Özlük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Hükümetinin İsraile daha önce beş şartı olduğunu, ancak bu şartı üçe indirdiğini öne sürdü.
     İsrailin bu şartlardan ikisini özür ve tazminat şartlarını kabul ettiğini, Gazzeden ambargonun kaldırılmasına ilişkin bir görüşmenin olmadığını iddia eden Özlük, Başbakanın da bu özürü kabul ettiği ifade ediliyor. Ben hükümetin öne sürdüğü bu üç şartı da kabul etmiyorum kendi adıma. Ne özür yeterlidir ne tazminat yeterlidir ne de ablukanın kalkması yeterlidir. İsrail siyonist rejimin; İsrailde ikamet eden Yahudiler değil ama İsrail siyonist rejimi Filistinde işgalci bir güçtür. İsrail işgal devletidir, Filistini terk etmediği sürece bizim başka hiç bir şeyi kabul etmemiz mümkün olamaz dedi.
     Özlük, Mavi Marmara gemisinde yaralanmadığını, fakat yaralananlara yardım ettiğini kaydetti.
     İsrailin gemiye yaptıklarının işgal olduğunu belirten Özlük, Türk Devletinin İsrail ile olan ilişkilerinin 3-5 şart koşularak düzeltilmesini de asla olumlu bulmadığını bildirdi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ömer Fansa
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber İsrailin Türkiyeden özür dilemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER