İsrailin Gazze saldırısı

İsrailin Gazze saldırısı -Karabük Baro Başkanı Erdoğan: -Saldırıları nefretle kınıyoruz


KARABÜK (A.A) - Karabük Baro Başkanı Rıdvan Erdoğan, İsrailin Gazzeye gerçekleştirdiği saldırıları nefretle kınadığını bildirdi.
     Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrailin kadın, çocuk ayırmaksızın sivil halkı hedef aldığı halde Amerikanın İsraili savunan ve destekleyen açıklamalarının yüz kızartıcı olduğunu söyledi.
     İsrail tarafından yapılan saldırıların bir an önce sonlanması gerektiğini belirten Erdoğan, şunları ifade etti:
     Hiç bir haklı gerekçesi olmayan bu saldırılar, bugün itibariyle katliama dönüşmüştür. Kadın, çocuk, yaşlı ayırmaksızın sivil halkı hedef alan bu kıyıma seyirci kalınmamalıdır. Türkiye başta olmak üzere, tüm İslam ülkeleri ve sağduyu sahibi dünya devletleri İsraili durdurmak için harekete geçmelidir. İsrail bugün bölgede savaşı tetikleyen bir devlettir. Kendilerini sopa, taş ve benzeri şeylerle savunmaya çalışan Filistin halkına ağır silahlarla saldırması insanlık dışıdır. Zulme uğrayan halka İslam coğrafyasından gelen cılız desteklerin hiç anlamı yok. Filistinlilerin bugün topraklarının işgal edilmesine sadece seyirci kalınıyor. Ortadoğuda ve Filistinde kalıcı barışın sağlanması için İsraile uluslararası baskılar yapılmalıdır. Bu konuda her seçenek değerlendirilmeli, kararlılıkla hareket edilmelidir.
    
     Muhabir: Faik Erez/Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber İsrailin Gazze saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER