İsrailin Gazze saldırısı

İsrailin Gazze saldırısı -Saadet Partisi İl Başkanı Arıkan: İslam Birliğini isteyenlerin yanındayız, onların mücadeleleri bizim mücadelemiz


KAYSERİ (A.A) - Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan, İsrailin Gazzeye başlattığı saldırıyla ilgili olarak, İslam Birliğini isteyenlerin yanındayız, onların mücadeleleri bizim mücadelemiz dedi.
     Cuma namazı sonrası Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yapan Arıkan, Gazzenin hala sevdalılarını beklediğini, ne Gazzenin ne de Kudüsün unutulduğunu söyledi.
     İki gündür Filistinin yandığını ifade eden Arıkan, Şehit haberlerini duya duya artık alıştık mı dersiniz- Canları Allah için feda etmenin gündelik hayattan bir iş olduğu Filistinde, kardeşlerimiz bizleri soruyorlar. Niye Kayserili kardeşlerimizin sesleri bu kadar cılızlaştı- Sahi henüz iki gün önce Gazzeye gerçekleştirilen saldırılarda onlarca kardeşimizin şehit olduğundan ne kadar haberdarız- Veya ne kadar dertleniyoruz- diye konuştu.
     Türkiyedeki Müslümanların rehavet içinde olduğunu söyleyen Arıkan, şunları kaydetti:
     Dünyanın nimetleri ile tanışmak bünyemize iyi gelmedi. Dünyanın şer güçlerine kafa tutacağımız yerde, dünyevileşmenin tuzağına düştük. Peşinde koştuğumuz davaları unutup, hassasiyet kaybı yaşamaya başladık. İktidarın nimetlerinden faydalanma peşine düşmemiz zafer sarhoşluğuna sürükledi bizleri. Artık bu yalpalamalardan sıyrılmanın, bu duruşlardan beri olduğumuzu ifade etmenin vakti geldi de geçiyor. Biz buradan, Hak cephesinin fertleri olduğumuzu gururla ilan ediyoruz. Ey Amerika! Sana hayır diyoruz. Ey AB sana hayır diyoruz-.Ey İsrail! Sana hayır diyoruz. Ey Filistin için ABDden yardım isteyenler, sizlere hayır diyoruz. Bizler Hakkın yanındayız. Bizler,Dünya İslam Birliğini isteyenlerin yanındayız, onların hedefleri, bizim hedeflerimiz, onların mücadeleleri, bizim mücadelemizdir. Hamastan şehit olan kardeşlerimiz, bizlerin öz kardeşidir. Onların duyguları, heyecanları, bizim duygu ve heyecanımız demektir.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber İsrailin Gazze saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER