İsrailin Gazze saldırısı

İsrailin Gazze saldırısı -Adıyamanda İsrailin saldırıları protesto edildi -Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: -Burada dini, inancı ne olursa olsun bu utancın durdurulması için harekete geçilmesi gerekiyor (Fotoğr


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda, İsrailin Gazzeye düzenlediği saldırılar protesto edildi.
     Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şubesinin organizasyonunda cuma namazının ardından Demokrasi Meydanında bir araya gelen grup, gıyabi cenaze namazı kılıp ardından saldırılarda hayatını kaybedenler için dua etti.
     Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, İsrailin Filistin halkına yönelik acımasız katliamlarına devam ettiğini ve yapılan saldırılarda şuana kadar 15 kişinin hayatını kaybettiğini, 100ün üzerinde yaralının olduğunu söyledi.
     Filistinde sadece Müslüman kanının döküldüğünü belirten Beyazkaya, buna rağmen Birleşmiş Milletler ve Amerikanın İsrailden değil, Filistinden geri durmasını istediğini dile getirdi.
     Gruptakilerle birlikte cenaze namazı kılan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da yaptığı açıklamada, Gazzede utanç tablolarından bir tanesinin daha yaşandığını belirtti. Birleşmiş milletlerin ve ABDnin duruma sessiz kaldığını ifade eden Gündoğdu, şunları kaydetti:
     Güya Birleşmiş Milletler ve Amerika var. Güya insan hakları var, güya süper güç devletler var. Ama maalesef terörist devlet İsrailin çocukların katledilmesine seyirci olan dünyaya tanıklık ediyoruz. Burada dini, inancı ne olursa olsun bu utancın durdurulması için harekete geçilmesi gerekiyor. Ama bu zamana kadar Birleşmiş Milletler, akan kan dursun dedi, sözünün arkasında duramadı. Şuanda seyircilik devam ediyor. Bu kan emicilik nereye kadar gidecek- Artık Birleşmiş Milletlerin harekete geçmesi lazım. Türkiyenin daha aktif rol oynaması lazım. Kamuoyunun uyanık olması lazım ki, bir avuç teröristin insanlığı katletmesine müsaade edilmemesi lazımdır.
     AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş de 15 Kasımın Dünya Filistin Günü olduğunu, bugünün o toprakların Filistine ve insanlara ait olduğunun bir tescili olarak ilan edildiğini ifade ederek, İsrail Devletinin bu kuruluş yıl dönümünde saldırıya başlaması manidar diye konuştu.
     Grup yapılan konuşmaların ardından ellerinde taşıdıkları dövizlerle İsrail aleyhine slogan atarak dağıldı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber İsrailin Gazze saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER