İsrailin Gazze saldırısı

İsrailin Gazze saldırısı -Diyarbakırda cuma namazı sonrası toplanan vatandaşlar İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarını protesto etti


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda cuma namazından sonra düzenlenen etkinlikte, İsrailin Gazzeye yönelik saldırıları ve yaşanan sivil kayıplar kınandı.
     Aralarında Memur-Sen, Mustazaflar Cemiyeti, Şefkat Der, Diyanet Sen gibi sivil toplum örgütlerinin bulunduğu 47 sivil toplum kuruluşu tarafından Diyarbakır Ulucami önünde cuma namazı sonrası gösteri düzenlendi.
     Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan gösteride pankartlar ve Filistin bayrakları taşıyan vatandaşlar, tekbir getirerek İsrail aleyhine sloganlar attı.
     Sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan metni okuyan Hamit Yaz, Gazzede yaptığı katliamlarla İsraili ve kendi halkına zulümde sınır tanımayan zalim Esedi telin etmek ve onları Allaha şikayet etmek için toplandıklarını söyledi.
     Filistinli Müslüman halkın seçilmiş temsilcisi olan Hamasa bağlı İzzettin Kassam Tugayları Komutanı Ahmet Cebari ve birçok sivilin insafsız hava araçları ile Gazzede kalleşçe şehit edildiğini ifade eden Yaz, şöyle dedi:
     Biliyoruz ki, siyonist İsrail bütün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapkın bir inanca sahiptir. İsrailin korkusu, yok olma korkusudur ve zalimlerin korktukları bir gün elbet başlarına gelecektir. Terörist İsrailin Kurban Bayramı öncesi Sudana yaptığı saldırının İslam ülkeleri tarafından görmezden gelinmesi bu saldırılar için cesaret bulmasına neden olmuştur. Bu saldırılarla ilgili BMyi göreve çağırmak acizliktir. BMnin İsraile bu zamana kadar en ufak bir yaptırımı olmamıştır. Bundan sonra da herhangi bir yaptırım beklemek hayalci bir tutum olacaktır. Kim ne derse desin ABD, İsrailin bu davranışını görmezden gelecektir. Dünyanın neresinde olursa olsun, kim olursa olsun zulme destek veren zalimdir ve katildir.
     Dünya barışı ve huzuru için tek yolun İslam ülkelerinin adalet ve birlik ekseninde biraraya gelmesi olduğunu dile getiren Hamit Yaz, Ayrıca Müslümanlara yapılan başı ve sonu belli olmayan bu saldırılara karşı da İslam ülkelerinin sadece kınama gibi bir acziyet düzeyinde kalmamasını istiyoruz. Terörist İsrailin yaptığı bu son saldırıyı kadim kent Diyarbakırdaki Müslümanlar olarak şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz diye konuştu.
     Gösteri dua okunmasıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan - Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber İsrailin Gazze saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER