İsrailin Gazze saldırısı

İsrailin Gazze saldırısı -Adanada cuma namazı sonrası toplanan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarını protesto etti


ADANA (A.A) - Adanada cuma namazı sonrası toplanan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarını protesto etti.
     Adana Sivil Platformu üyesi bir grup, cuma namazı sonrası 5 Ocak Meydanında toplanarak İsrail aleyhine slogan atıp İnönü Parkına yürüdü.
     Ellerinde bayraklar ve pankartlarla yürüyüş yapan gruba çevredeki esnaf alkışlayarak, sürücüler de korna çalarak destek verdi.
     Platform adına konuşan Mahmut Eraslan, İsrailin her türlü insani ve ahlaki değerleri ayaklar altına alarak Gazzeye ve tüm insanlığa karşı yaptığı bu saldırıların ilk olmadığını ama son olmak zorunda olduğunu belirtti.
     İsrailin tarihinde kan, katliam, işgal ve zulümden başka bir şey bulunmadığını, başta Müslümanlar olmak üzere tüm dünyanın İsraile dur demek zorunda olduğunu ifade eden Eraslan, Platform olarak zulüm zincirinin son halkası olan bu saldırıyı kınıyoruz. İsrail bir hafta içinde Sudana, Suriyeye ve Gazzeye saldırdı. İsrailin saldırıları karşısında ABD, Kanada ve diğer devletler, konuyu İsrailin kendini savunması olarak değerlendiriyorlar dedi.
     BM, NATO ve diğer paktların sadece zalimleri koruduğunu kaydeden Eraslan, İsrailin en büyük cesaret kaynağı, yaşananlar karşısında dünya kamuoyunun korkunç sessizliğidir. Ağızlarını her açtıklarında barıştan ve insan haklarından bahseden gelişmiş ülkeler nerededir- Nerede Müslüman ülkelerin liderleri- Burada İslam ülkelerinin yöneticilerine sesleniyoruz, bu zulümlere ve işgallere dur demeliyiz şeklinde konuştu.
     Konuşmanın ardından İsrail Bayrağını yakan grup, olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber İsrailin Gazze saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER