İsrailin Gazze saldırısı

İsrailin Gazze saldırısı -Tokat ve Sivasta bir grup vatandaş, saldırıyı kınadı


SİVAS (A.A) - İsrailin Gazzeye düzenlediği hava saldırısı, Tokat ve Sivasta kınandı.
     Tokatta ellerinde dövizler ve Filistin bayrakları bulunan 100 kişilik grup, Yer Altı Çarşısı üzerinde toplandı. Aralarında kadınların da bulunduğu grup adına basın açıklamasını metnini okuyan Saadet Partisi Tokat Gençlik Kolları Başkanı Ali İmran Bozdoğan, İsrailin Müslüman Filistin halkına yönelik acımasız bir katliama giriştiğini söyledi.
     Saldırılarda birçok kişinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Bozdoğan, Siyonist İsrail yönetimi, bütün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapkın bir inanca sahiptir. İsrailin kurulduğundan beri izlediği politika asla değişmemiştir diye konuştu.
     Grup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.
    
     -Sivastaki protesto-
    
     Sivasta bazı sivil toplum örgütleri de saldırıyı kınadı.
     Cumhuriyet Meydanında toplanan grup adına basın açıklaması metnini okuyan Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek, İşgalci İsrail yine Müslüman Filistin halkına yönelik acımasız bir katliama girişti. Halkımız bilmeli ki bu bölgede akan bütün kanın, bütün iç savaşların ve bütün terör olaylarının arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak İsrail vardır dedi.
     Bölgede huzur ve barış ortamının sağlanmasının tek yolunun, adalet ekseninde bir İslam Birliğinin kurulması olduğunu belirten Şimşek, Bir İslam ülkesine yapılan saldırının bütün İslam ülkelerine yapılmış gibi kabul edilmesidir. Bir Müslümana yapılan saldırının İslam Birliği tarafından karşılıksız bırakılmamasıdır diye konuştu.
     Bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Ekber Türkoğlu - Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber İsrailin Gazze saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER