Isparta trafiğinde sevindirici gelişme

Isparta trafiğinde sevindirici gelişme -Ispartada meydana gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının bir önceki yıla göre yüzde 52 azaldığı bildirildi


ISPARTA (A.A) - Ispartada meydana gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının bir önceki yıla göre yüzde 52 azaldığı bildirildi.
     Isparta Emniyet Müdürülüğünden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların karayollarında güvenle seyahat edebilmeleri, trafik kazalarını azaltmak, kazalar nedeniyle meydana gelen can kaybını ve ekonomik kayıpları önlemek amacıyla özellikle hız, alkol, emniyet kemeri, tescilsiz ve sürücü belgesiz araç ve motosiklet kullanımı gibi konularda denetimlerin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi.
     Bu kapsamda Isparta Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin mayıs ayından bu yana kentteki değişik uygulama noktalarında yaptıkları denetimlerde 7 bin 663 aracı kontrol ettikleri ifade edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     Kontrollerimizde ışık ihlalinden emniyet kemeri kullanımına, alkollü olarak araç kullanmaktan gürültü kirliliğine sebep olan modifiyeli araç ve motosikletler olmak üzere birçok hususta denetimler yapıldı. Uygulamalarda kusuru görülen sürücülere kanuni yaptırımlar uygulanmıştır. Ancak mutluluk verici olan husus, ilimizde vatandaşlarımızın adeta fahri trafik müfettişi gibi bizlere yardımcı olmaları ve uygulama noktalarında personelimize teşekkür ederek trafikteki denetlemelerin artarak devamını dilemeleri olmuştur.
     Açıklamada, trafik birimlerinin kararlılıkla uyguladığı kontrollerde, eğitim, bilgilendirme çalışmaları ve vatandaşların gösterdikleri dikkat ve farkındalık neticesinde Ispartada ölümlü ve yaralamalı trafik kazlarının sayısında bir önceki yıla göre yüzde 52, alkollü araç kullanan sürücü sayısında yüzde 48, zorunlu donanımların eksikliği nedeniyle trafikten men edilen araç sayısında ise yüzde 15 oranında azalma kaydedildiği bildirildi.
     Açıklamada, sevindirici veriler ve halkın desteğinin kentte huzur ve güven ortamının devamını sağlamak amacıyla azim ve kararlılıkla çalışan personele güç verdiği dile getirildi.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Isparta trafiğinde sevindirici gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER