Isparta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Isparta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı -Isparta genelinde uygulanan bin 56 projeye dönem içinde 139 milyon 103 bin 390 lira harcandığı bildirildi


ISPARTA (A.A) - Isparta genelinde uygulanan bin 56 projeye dönem içinde 139 milyon 103 bin 390 lira harcandığı bildirildi.
     Isparta İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Memduh Oğuz başkanlığında Valilik Göl Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantı sonrası Isparta Valiliğinden yapılan açıklamada, toplantıda yatırımcı kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin görüşüldüğü kaydedildi.
     Bu yıl sonuna kadar yürütecek projelerin hedeflenen amaca ulaşabilmesi için bir dizi tedbirlerin alınacağı belirtilen açıklamada, İlimiz genelinde uygulanan toplam bin 56 projeye dönem içerisinde 139 milyon 103 bin 390 lira ödenek harcanmış ve 2012 yılı sonuna kadar çalışmalar devam edecek olup, mutlak hedefe ulaşılacaktır ifadeleri kullanıldı.
     Değişen şartların ve dar boğazların zamanında anlaşılması ve hızla tedbir alınabilmesi için gerek proje düzeyinde gerekse kent düzeyinde etkin bir izleme ve değerlendirme sisteminin kurulmasına karar verildiği ifade edilen açıklamada, uygulamaya konulacak diğer kararların şunlar olduğu bildirildi:
     Kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve hizmet standartlarının yeniden gözden geçirilmesi. Projelerin sunumunda açık, katılımcı ve hesap verilebilirlik ilkelerinin uygulanması. Vatandaşımıza güvenen ve saygı duyan, devleti ve milletini kucaklaştıran hizmet anlayışının esas alınması. Hizmet sunumunda, kamu kurum ve kuruluşlarında güler yüzlü, neşeli, aracısız ve yansızlık ilkelerinin mutlaka hakim kılınması. İş ve işlemlerde hızlı, etkin ve verimli çalışılması. Bürokrasinin mutlaka azaltılarak devamlılık sağlanması. Kamu yatırımlarında zamanı, insanı ve ödeneklerin iyi yönetilmesi, yatırımların disiplin içerisinde yürütülmesi, ödeneği olmayan projelere harcama yapılmaması.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Isparta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER