Isparta Belediye Başkanı Günaydın:

Isparta Belediye Başkanı Günaydın: -Ailelerin çocuklarını organik oyuncaklar kullanmaya teşvik etmesi gerekir


ISPARTA (A.A) - Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ailelerin çocuklarını organik oyuncaklar kullanmaya teşvik etmesi gerektiğini söyledi.
     Günaydın, Isparta Belediyesi Ahşap Ağaç Oymacılığı Kursunda bir süre eğitim gördükten sonra kendi iş yerlerini kurarak organik ahşap oyuncak üreten Mahmut Gençay ve Gül Yörükoğlunu ziyaret etti.
     Günaydın, burada yaptığı konuşmada belediyenin Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesi, amacının ustalar yetiştirmek olduğunu söyledi. Gül Isparta markasıyla ahşap ağaç oymacılığı üzerine çalışmalar yaptıklarını ifade eden Günaydın, bu kapsamda gül motifli ürünler ürettiklerini kaydetti.
     Belediyenin açtığı kursta yetişen iki üniversite mezunu gencin oyuncak atölyesi kurduklarını dile getiren Günaydın, Arkadaşlarımız açmış oldukları ve ürettikleri organik ahşap oyuncakları satışa sunuyor. Kendilerine biz de mağazamızda verdiğimiz bir stantla yardımcı oluyoruz. Gül Isparta Mağazamızda satışta olan bu ürünleri pazarlama noktasına geldiler. Türkiye ve hatta ilerleyen zamanlarda dünya çapında satışlara başlayacaklarına inanıyorum dedi.
     Çağın getirdiği kimyasal hastalıkların insan üzerinde ciddi sıkıntılar oluşturduğuna dikkati çeken Günaydın, Bu kimyasallardan kaynaklı hastalıkların en fazla bebek ve çocukları etkiliyor. Ailelerin çocuklarını organik oyuncaklar kullanmaya teşvik etmesi gerekir. Çocuklarımızı seviyoruz, arkadaşlarımız daha sağlıklı oyuncaklar üretebilme çabasındalar diye konuştu.
     Oyuncak Atölyesinin sahiplerinden Mahmut Gençay da Isparta Belediyesi tarafından 2009 yılında açılan Ahşap Ağaç Oymacılığı Kursuna katıldıklarını, ardından da organik oyuncak üretimi konusunda kendilerine atölye kurduklarını belirtti.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Isparta Belediye Başkanı Günaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER