Ispartada uçkunla mücadele çalışmaları

Ispartada uçkunla mücadele çalışmaları -Zararlılarla daha etkin mücadele için kentin çeşitli noktalarına larva gözlem ve toplama istasyonları kuruldu


ISPARTA (A.A) - Isparta Belediyesi, zararlılarla daha etkin mücadele için kentin çeşitli noktalarına larva gözlem ve toplama istasyonları kurdu.
     Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çayboyu, Gökçay Mesireliği, Ayazma Mesireliği ve kanal boylarındaki çeşitli noktalara 10 larva gözlem ve toplama istasyonu kurulduğunu söyledi.
     İstasyonlardan 20 günde bir verileri toplayacaklarını ve bu doğrultuda gerekli ilaçlamaları yapacaklarını anlatan Günaydın, Sistem, uçkun popülasyonu ve tür tespitinde de büyük fayda sağlayacak. Ayrıca larva mücadelesinin zamanlaması hakkında da ciddi bilgiler aktaracak. Sistem sayesinde ilaçlama miktarında ciddi tasarrufa gidebileceğiz diye konuştu.
     Çalışmanın kentte ilk kez uygulandığına dikkati çeken Günaydın, istasyonlar sayesinde uçkunla mücadelede daha hızlı sonuçlar alacaklarına inancını dile getirdi.
     Günaydın, bu yıl gerek larva gerekse uçkunla mücadelede önemli başarılar elde ettiklerini belirterek, Bu başarılarımızı yeni kurduğumuz istasyonlar sayesinde daha da geliştireceğiz dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ispartada uçkunla mücadele çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER