Ispartada toprak, yaprak ve su analiz

Ispartada toprak, yaprak ve su analiz laboratuvarı açıldı


ISPARTA (A.A) - Ispartada toprak, yaprak ve su analiz laboratuvarı açıldı.
     Laboratuvarın açılışında konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tufan Uysal, Ispartada tarım ve hayvancılık alanında önemli çalışmalar yapıldığını, üreticinin bilinçlendirilmesi, üretimin artırılması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
     Uysal, Isparta İl Özel İdaresi yerleşkesinde bulunan binanın laboratuvara dönüştürülmesi yapım işinin 534 bin lira bedelle ihalesinin yapıldığını belirterek, Bu ödeneğin 332 bin lirası Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2010 yılı Mali Destek Programı kapsamında, geri kalan kısmı ise İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanmıştır dedi.
     Laboratuvarda toprak, yaprak, içme suyu ve sulama suyu analizleri yapılacağını ifade eden Uysal, toprağın verimlilik analizleri yanında mikro element analizlerinin de yapılacağını kaydetti. Uysal, laboratuvarda yapılacak içme suyu tahlilleri neticesinde köylere sağlıklı içme suyu temininin sağlanacağını belirtti.
     BAKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Pehlivan ise yürütülecek çalışmalar ile üreticilerin bilinçlendirilerek daha sağlıklı ve kaliteli ürünlerin yetişmesinin hedeflendiğini ifade etti.
     Konuşmaların ardından laboratuvarın açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Ispartada toprak, yaprak ve su analiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER