Ispartada kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele

Ispartada kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele -Son 3 ayda yapılan 109 operasyonda 192 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi


ISPARTA (A.A) - Isparta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince son 3 ayda yapılan 109 operasyonda 192 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.
     Isparta Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dünyada olduğu gibi Türkiyenin de karşı karşıya kaldığı en önemli güvenlik sorunlarının başında organize suçların geldiği belirtildi.
     Ulusal ve uluslararası bağlantılı özellikle uyuşturucu ve psikotrop maddeleri, mali suçlar ve silah kaçakçılığı, yasa dışı haksız kazanç, yüksek menfaat amaçlayan organize suçların, toplumun barış ve sükununu bozduğuna dikkat çekilen açıklamada, Ispartada da başta uyuşturucu madde kaçakçılığı olmak üzere her türlü sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık, bilişim suçları ile silah mühimmat, tarihi eser, uyuşturucu yapımında kullanılan kimyasal maddelerin kaçakçılıkla mücadelenin kararlılıkla sürdüğü bildirildi.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Bu kapsamda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün 15 Eylül ile 25 Kasım tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak ve nakletmek suçundan 116 kişi yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir. Operasyonlarda 2 bin 750 gram esrar maddesi, 84 gram eroin, 21 adet sentetik, 454 adet uyuşturucu hap ve 33 kök Hint keneviri ele geçirilmiştir. Mali suçlar ve suç gelirleri ile mücadelede 53 kişi yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir. Operasyonlarda 170 adet sahte para, 38 adet senet, 2 resmi belgede sahtecilik evrakı ele geçirilmiştir. Kaçakçılık suçları ile mücadele kapsamında da 23 kişi yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir. Operasyonlarda 9 bin 994 paket gümrük kaçağı sigara, 92 bin 2091 gram kıyılmış tütün, 762 bin 400 adet gümrük kaçağı makaron, 92 paket gümrük kaçağı nargile tütünü, 105 adet değişik marka ve modellerde cep telefonu, 12 parça Roma dönemine ait tarihi eser, 2 bin 495 adet cinsel içerikli hap, jel, damla, sprey, krem, parfüm ele geçirilmiştir. Belirlenen tarihler aralığında yapılan çalışmalar ve tespitlerde toplam 109 olaya müdahale edilmiştir. 192 şahıs hakkında yasal işlem yapılmış olup, 40 şahıs tutuklanmış, 152 şahıs ise tutuksuz yargılanmaktadır.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ispartada kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER