İslahiyede kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı

İslahiyede kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - İslahiyede kentsel dönüşüm ve yeni imar planı toplantı yapıldı.
     Belediye başkanı Malike Uludağ başkanlığında, belediye sosyal tesislerinde meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, kent merkezini canlı kılmak amacıyla kentsel dönüşüm, yeni revizyon ve imar planı tartışıldı.
     Uludağ, İslahiyenin 30 yıldır revizyon ve yeni imar planı yapılmamasından kaynaklanan sorunların her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekti. İlçenin deprem kuşağında olduğunu hatırlatan Uludağ, kent merkezinin iş alanları, araç trafiği başta olmak üzere sıkıştığını belirtti.
     Kent merkezini canlı kılmak amacıyla bağlantıları sağlayan Cumhuriyet ve Hacı Ali Öztürk mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında yeni revizyon ve imar planı hazırladıklarını anlatan Uludağ, Yeni imar planında ana arterlerde alt kat, iş yeri, sığınak, otopark gibi alanların yer alacağı binalara 6 kata izin verilecek. Böylelikle sıkışan çarşı genişleyecek, otopark sorunu çözülecek ve depreme dayanıklı binalar yapılacak dedi.
     CHP Meclis Üyesi Alaattin Baştemur, 2014 yılında imarla ilgili yetkinin Büyükşehir Belediyesi verileceğini anımsatarak, yeni revizyon ve imar planının sadece 2 mahallenin bir bölümünde değil, deprem kuşağında olması nedeniyle ilçenin genelinde yapılmasını önerdi.
     İnşaat sektörün temsilcilerinin de katıldığı toplantıda yeni revizyon ve imar planı destek görürken, imar planın diğer alanlarda da başlatılması kararlaştırıldı.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber İslahiyede kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER