İşkur Siirt İl Müdürü Aslan:

İşkur Siirt İl Müdürü Aslan: Mesleki danışmanlık hizmetlerine ağırlık veriyoruz


SİİRT (A.A) - İşkur Siirt İl Müdürü Ömer Aslan, işsizliği azaltmak amacıyla mesleki bilgi, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerine ağırlık verdiklerini söyledi.
     Müdür Aslan yaptığı açıklamada, kişilerin yapacakları işi tanımaları halinde daha çok seveceklerini ve daha uzun süreli olarak o işi yapacaklarını belirterek, bu durumun da işte verimliliğin artmasına yol açacağını söyledi.
     Arslan, bu amaçla Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde okullarda ve açtıkları mesleki kurslarda il müdürlüğünde görevli meslek danışmanı tarafından kursiyerlere meslekler hakkında bilgi verildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Mesleki danışmanlık hizmetlerine ağırlık veriyoruz. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 7 lise ve 30 ilköğretim okulunda toplam 1885 son sınıf öğrencisine mesleki alan seçme ve iş arama becerileri konusunda rehberlik ve danışmanlık eğitimleri veriyoruz. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında özellikle ikinci dönemde bütün okullarımızı bir program dahilinde ziyaret ederek, bu eğitimlerimizi vereceğiz. Konu aslında çok önemli ve herkesin önem vermesi gereken bir konudur. Birçok kişi yeterince tanımadığı ve sevmediği bir işte çalışarak hem mutsuz oluyor hem verimli bir çalışma sergilemiyor. Öte yandan birçok kişi de nasıl iş arayacağını bilemiyor. Eğitimlerimizde bu konular hakkında bilgi veriyoruz. Onlara bazı beceriler kazandırmaya çalışıyoruz.
     Açtıkları iş arama becerileri kursunu 46 kişinin başarıyla bitirdiğini belirten Aslan, kayıtlı işsizlerden 181 kişiyle de randevu sistemi ile birebir görüşülerek iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verildiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber İşkur Siirt İl Müdürü Aslan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER