İŞKUR mobil otobüsü hizmet vermeye başladı

İŞKUR mobil otobüsü hizmet vermeye başladı


HATAY (A.A) - Hatay Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) iş ve meslek danışmalığı yapmak, iş arayanlara yardım ve iş verenlerden de açık iş talebinin alınması amacıyla tasarlanan İŞKUR mobil otobüsü düzenlenen törenle çalışmalarına başladı.
     Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, DSİ Parkı önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İŞKUR bünyesinde verilen hizmetlerin kurum binalarının dışında da hizmetlerin verilmesiyle farkındalık yaratmak ve İŞKUR hizmetlerini vatandaşların ayağına götürülmek üzere böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.
     Mobil araç sayesinde iş ve meslek danışmanlığının halkın ayağına kadar gideceğini belirten Doğan, iş verenlere de istihdam konusunda yön verecek bu çalışma sayesinde işsizliğe bir nebze olsun çare üretmenin hedeflendiğini ifade etti.
     Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise, İŞKURun iş bulmak isteyen vatandaşları tespit etmek üzere başlattığı bu çalışmanın çok isabetli olduğunu, çalışmayla işsizlerin sayısında bir düşüş olmasını beklediklerini söyledi.
     Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Bulanık ise, İŞKUR mobil otobüsü ile kurumun yapısı ve nitelikli hizmetleri hakkında tüm vatandaşları bilgilendirmek ve bu suretle daha fazla kişinin iş gücü piyasasına girmesine ve istihdamın arttırılmasının amaçlandığını ifade etti.
     İŞKUR mobil otobüsünde iş ve meslek danışmanlarının görev alacağını belirten Bulanık, araçta mesleki eğitim, girişimcilik, işbaşı eğitimi, toplum yararına çalışma programları, iş ve meslek danışmanlığı gibi hizmetlerin de anlatılacağını, aracın her gün vatandaşların yoğun olduğu kamuya açık yerlerin yanı sıra ilçe merkezlerine de giderek çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.
     Açılış konuşmalarının ardından davetliler mobil otobüste incelemelerde bulundu ve aracın çalışma sistemiyle ilgili bilgi aldı.
     Törene Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, bazı belde belediye başkanları da katıldı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç / Salim Taş / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber İŞKUR mobil otobüsü hizmet vermeye başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER