İŞKUR Elazığ İl Müdürü Cevher:

İŞKUR Elazığ İl Müdürü Cevher: -Bize başvuran 3 bin 634 kişi işe yerleştirildi


ELAZIĞ (A.A) - İŞKUR Elazığ İl Müdürü Tahir Cevher, 2012de kendilerine başvuran 3 bin 634 kişinin işe yerleştirildiğini bildirdi.
     Cevher, makamında düzenlediği basın toplantısında, İl Müdürlüğünün 2012 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
     Yaptıkları iş gücü piyasası analiz anket çalışmasına göre en fazla açık iş gücünün madenci, kaynakçı ve pazarlamacı mesleklerinde olduğunu dile getiren Cevher, istihdam artışının ise en fazla madenci, pazarlamacı ve balık temizleme mesleklerinde olduğunun görüldüğünü söyledi.
     Kurumun iş ve meslek danışmanlarının 2 bin 887 işsiz vatandaş ile birebir görüştüğünü, danışmanların ziyaretleri sonucunda 5 bin 934 iş talebi alınarak işsiz vatandaşların bu taleplere yönlendirildiğini ifade eden Cevher, ayrıca Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 2 bin 567 kişinin çeşitli kamu kurumlarında istihdam edildiğini bildirdi.
     Tahir Cevher, İş ve meslek danışmanlarımızın yapmış olduğu çalışmalar sonucunda kayıtlı iş gücü sayımız 35 bin 545, kayıtlı işsiz sayımız 25 bin 385e yükselmiştir. Bu veri bizlere 2012 yılında kurumumuza yoğun bir talep olduğunu göstermektedir dedi.
     İşsiz vatandaşlardan 7 bin 515inin işverenlere yönlendirildiğini ve bunlardan 3 bin 634ünün işe yerleştirildiğini aktaran Cevher, iş gücü yetiştirme kurslarından 49u hükümlü olmak üzere 444 vatandaşın yaralandığını, işbaşı eğitim programından da 107 işverenin yararlanıp 202 kişinin istihdam edildiğini kaydetti.
     Cevher, 445 vatandaşın işverenler hakkında şikayette bulunduğunu, 250 işverene yasal inceleme başlatıldığını bildirdi.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya / Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber İŞKUR Elazığ İl Müdürü Cevher: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER