İŞKUR danışmanları ATOda bir araya geldi

İŞKUR danışmanları ATOda bir araya geldi


ADANA (A.A) - Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, kentteki işsizlik rakamlarının yüksek olmasındaki en büyük etkenin, işveren ile işsizler arasındaki koordinasyon yetersizliği olduğunu belirtti.
     ATOdan yapılan açıklamaya göre, Gizer, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünde göreve başlayan 94 danışmanla bir araya geldikleri toplantıda, Adana genelinde faaliyet gösterecek olan uzman danışmanların, işsizlerin eğitilip vasıflı hale getirilmesinden, işletmelerin aradığı elemana en sağlıklı yoldan ulaşması gibi bir çok sorunu ortadan kaldıracağını belirtti.
     Gizer, İŞKURun bu alandaki desteklerinin, her iki taraf adına katma değer yaratılmasına yönelik olduğunu vurguladı.
     İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan ise kurumun son dönemde atılan adımlarla ciddi boyutta kabuk değiştirdiğini ifade etti.
     Sistemin tamamen değişti, her türlü imkan ve kaynağa sahip olduklarını anlatan Meydan, 94 danışmanın çalışmaya başlaması, hem işsizlerimizi, hem de işletmelerimizi en uygun platformda buluşturarak ekonomiye kazandırılmasına yönelik tarihi bir adımdır ifadelerini kullandı.
     Toplantıya ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Tarkan Kulak, Ömer Küpeli, Naci Heybeli ve Gürsel Tanrıver de katıldı.
    
     Muhabir: Adana / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber İŞKUR danışmanları ATOda bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER