İŞKUR, işveren bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor

İŞKUR, işveren bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor


SAKARYA (A.A) - Sakarya Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünce, işverenlere kurumun tanıtılması, iş gücü piyasasına ilişkin bilgiler ve teşviklerin anlatımı konusunda toplantı düzenlendi.
     Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında (SMMMO) işverenlerin, İŞKURun düzenlediği iş gücü yetiştirme kurs faaliyetleri, işbaşı eğitim programları, ağır ve tehlikeli işler kapsamındaki sertifika programları ile girişimcilik eğitimleri ve diğer kurum faaliyetleri hakkında sunum yapıldı.
     Toplantıda, kurs ve eğitim programlarından yararlanan katılımcılara sağlanan imkanlarla işbaşı eğitim programlarının işverenlere sunduğu avantajlar hakkında bilgi verildi.
     Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, toplantıda yaptığı konuşmada, işbaşı eğitim programları yoluyla işverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü bir anlamda yedekleme imkanının verildiğini söyledi.
     Kaya, işverenlerin iş öğrenme ve adaptasyon maliyetinin İŞKUR tarafından karşılandığını belirterek, Ayrıca, her işsizin ve işverenin İŞKURdan faydalanacağı bir programı muhakkak vardır. Bu programların iş ve meslek danışmanları tarafından her noktada işverenlere anlatılıyor dedi.
     Sakarya SMMMO Başkanı Selahattin Çakırsoy da üyelerinin, deneyimli iş gücünün yetiştirilmesi noktasında kurum hizmetlerinden faydalanmaları gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İŞKUR, işveren bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER