İŞKURun işbaşı eğitim programı

İŞKURun işbaşı eğitim programı


ANTALYA (A.A) - İŞKUR tarafından yürütülen ve Türkiyenin en önemli sorunlarının başında gelen işsizlik ile mücadelede, en az 2 çalışanı bulunan işyerlerinin de işbaşı eğitim programlarından yararlanabileceği bildirildi.
     İŞKUR İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, uzun süredir yürütülmekte olan işbaşı eğitim programlarının yeniden yapılandırıldığı belirtildi.
     Bu kapsamda işsizlerin işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştıracak ve mesleki tecrübe kazanmalarının yolunu açacak, piyasasının ara eleman ihtiyacı kaynağında çözecek bir dizi projeler yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, programların en fazla haftalık 45 saat, toplam ise altı ay olarak düzenlenebileceği kaydedildi.
     Program süresince katılımcılara katıldığı her gün için yapılan zaruri giderlerinin ödeneceği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Yeniden yapılandırma kapsamında bu ücretin 25 liraya çıkarılması planlandığı aktarılan açılamada şu bilgilere yer verildi.
     Program süresince tüm katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile genel sağlık sigortası primi İŞKUR tarafından karşılanacak. Bu programlardan yararlanabilmek için kişinin İŞKURa kayıtlı bir işsiz olması, öğrenci olmaması ve 15 yaşını tamamlamış olması gerekiyor. Ayrıca katılımcıların, işverenin birinci dereceden kan hısmı olmaması da aranan şartlar arasında. Yeniden yapılandırma kapsamında, katılımcıların, işbaşı eğitim programlarının başlamadan önceki altı aylık dönemde iş yerine ait prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olması koşulu revize edilerek bu sürenin üç aya indirilmesi planlanıyor.
     Yeniden yapılandırılacak olan işbaşı eğitim programlarından iki elemanı olan iş yerlerinin de desteklemelerden yararlanabilecekleri vurgulanan açıklamada, iki ile 10 işçi çalıştıran iş yerlerinde bir katılımcının işbaşı eğitimi görebileceği, daha büyük iş yerlerinde ise işçi sayısının 10da biri kadar katılımcının işbaşı eğitim programından yararlanabilecekleri bildirildi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İŞKURun işbaşı eğitim programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER