İŞKURdan öğrencilere seminer

İŞKURdan öğrencilere seminer


YOZGAT (A.A) - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Yozgat İl Müdürlüğü, Akdağmadeni Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine okul sonrası meslek seçimi, iş arama ve iş başvurularında yardımcı olmak amacıyla eğitim semineri verdi.
     İŞKUR İl Müdürlüğünde görevli iş ve meslek danışmaları İbrahim Ekinci ve Tuğba Erdoğan, kurumun tanıtımını yaparak, meslek seçiminde, iş görüşmelerinde nasıl davranılması gerektiği konusunda öğrencileri bilgilendirdi.
     İş ve Meslek Danışmanı İbrahim Ekinci, meslek seçiminin yaşam biçimini tercih etmek olduğunu, öncelikle her bireyin kendi eğilimlerinin farkında olması gerektiğini ve bu eğilimleri doğrultusunda meslekler seçmesi gerektiğini söyledi.
     İş ve Meslek Danışmanı Tuğba Erdoğan ise, insanın seçtiği mesleği severek yapması durumunda başarılı olacağını vurgulayarak, Eğer sevmediği mesleği yapıyorsa bu bütün hayatını etkiler. Meslek seçiminde doğru kararlar alabilmek için insanın değerlerini, fiziksel özelliklerini, beklentilerini, yeteneklerini, kişilik özelliklerini ve ilgilerini iyi tanıması gerekir dedi.
     Okul Müdürü Birol Taştan seminerin yararlı olduğunu belirterek, öğrencilerin iş hayatında sağlam bir şekilde ayakta kalabilmeleri için bu tür eğitimlerin önemli olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Yunus Taştan / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber İŞKURdan öğrencilere seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER