İskenderli

İskenderli-Beşikdüzü karayolunun bitirilmesi isteği


TRABZON (A.A) - Kumyatak Toplumsal Bilinçlenme ve Gelişme Derneği, 2007 yılında ihale edilen 17 kilometrelik İskenderli-Beşikdüzü karayolunun hala bitirilemediği gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.
     İskenderli Belediye Başkanı Ahmet Aktaş, Kumyatak Toplumsal Bilinçlenme ve Gelişme Derneği Başkanı Mustafa Aydın, yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar, İskenderli Meydanında toplandı.
     Dernek adına basın açıklaması yapan Ahmet Uzun, Trabzon il merkezinden 80 kilometre uzakta bulunan İskenderli beldesi ile Sayraç, Yakçukur ve Kozluca köylerinin birleşiminden oluşan Kumyatak Vadisinde yaşadıklarını belirterek, Türkiye ve dünya ile irtibatımızı sağlayan İskenderli-Beşikdüzü yolunun asfaltlanma işi 2007 yılında ihale edildi ve inşaatın 3 yılda bitirileceği söylendi. Fakat aradan 5 yıl geçmesine rağmen yolumuzun yarısı dahi tamamlanamadı. Kaliteli bir yola kavuşmayı ümit ederken var olan yolumuzu da kaybettik dedi.
     İskenderli beldesinden Beşikdüzü ilçesine 17 kilometrede ulaşmak yerine önce 10 kilometrelik bozuk İskenderli-Tonya yolunu ve 24 kilometrelik Tonya-Vakfıkebir yolunu dolaşmak zorunda kaldıklarını ifade eden Uzun, Trabzon il merkezine mesafemiz 60 kilometre iken bu sebeple 80 kilometreye çıkmıştır. Toprağımızın tarıma elverişli olmaması, hayvancılık için geniş arazilerin bulunmaması sebebiyle insanımız kıt kanaat geçinmekteyken, yol inşaatının uzaması ticaretin de Vakfıkebir ve Tonyaya kaymasına neden olmuş, zor durumda kalan İskenderli esnafından bir kısmı iş yerlerini kapatmıştır diye konuştu.
     Yolun 2012 yılında tekrar ihale edilmesine sevindiklerini kaydeden Uzun, Fakat ihalenin Kamu İhale Kurumuna şikayet edilmesi ve 5 aydır bitmeyen incelemeler umutlarımızı tüketmiştir. Biz Kumyatak halkını dünyaya bağlayan can damarımız İskenderli-Beşikdüzü yolunun yapılmasının önündeki engellerin kaldırılmasını ve takipçisi olmanızı, saygılarımla arz ve talep ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Muhammet Taş
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER