İşaret dilini öğrenen polislere sertifika verildi

İşaret dilini öğrenen polislere sertifika verildi


AMASYA (A.A) - Merzifon ilçesinde işaret dilini öğrenen Emniyet Müdürlüğünde görevli 21 polis memuruna sertifikaları verildi.
     Halk Eğitim Müdürlüğünce açılan işaret dili kursuna katılarak kursu başarı ile tamamlayan personel için Emniyet Müdürlüğünün bahçesinde sertifika töreni düzenlendi.
     Törende konuşan İlçe Emniyet Müdürü İlyas Aktaş, işaret dilinin önemine değinerek, personelinin bilgi beceri ve kalitesini artırmaya yönelik kurslara katılmalarını önemsediklerini ve desteklediklerini ifade etti.
     Personelin mesleki bilincin beraberinde sosyal olarak da becerilerini geliştirmeye yönelik kurslara katıldıklarını hatırlatan Aktaş, şunları kaydetti:
     "İşaret dili kursuna 21 arkadaşımız katıldı. Bugün de başarı belgelerini ve sertifikalarını vereceğiz. Amacımız teşkilat mensubu arkadaşlarımızın sosyal alanda bilincini, kalitesini artırmak. İşaret dili de bir dil olarak çok önemli. Personelimizin bu konuda farklı kurslara katılmasını önemsedik ve destekledik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla Halk Eğitim Müdürlüğümüzün sağladığı katkıları takdirle anıyoruz. İşaret dili kursunun dışında sosyal becerileri artırmaya yönelik olarak da 30 kadar personelimiz kasaplık ve yaklaşık 80 personelimiz de arıcılık kursu aldı. Yaptığımız anket sonucu 44 kadar da meyvecilik kursu almak isteyen personelimiz var. Farklı alanlarda kurslar devam edecek."
     Sertifika törenine İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve ilçede görev yapan daire müdürleri katıldı.
     Programa katılanlar tören sonrası Emniyet Müdürlüğü bahçesinde ikramları kabul etti.
    
     Muhabir: Tuba Ceylan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber İşaret dilini öğrenen polislere sertifika verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER