İşadamlarına Tunus çağrısı

İşadamlarına Tunus çağrısı -Tunusta, tarım alanında önemli fırsatlar bulunduğu ve Türkiyeden çok büyük yatırımlar beklendiği bildirildi


MERSİN (A.A) - Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Uluslararası Fuar Koordinatörü Mahmut Çıkmaz, Tunusta tarım alanında önemli fırsatlar bulunduğunu ve Türkiyeden çok büyük yatırımlar beklendiğini bildirdi.
     Çıkmaz, yazılı açıklamasında, Tunusta düzenlen Uluslararası Tarım Yatırımları ve Teknolojileri Fuarına (SIAT 2012) Mersin ASİAD üyeleriyle katıldıklarını belirtti.
     Tunusun ticari potansiyeli ve ülke ekonomisinde önde olan sektörlerin tanıtıldığı fuarda, yatırım ve ortaklık için Tunusun çok uygun bir yer olduğunun gözlemlendiğini anlatan Çıkmaz, Tunus hükümetinin tarıma dayalı sektörlere önemli oranda teşvik sağladığını vurguladı.
     Ülkede, yurt dışından yatırım yapanlara kolaylıklar sağlandığını aktaran Çıkmaz, Türk girişimcilerin Tunusta daha fazla ilgi gördüğünü ve buna kendisinin de şahit olduğunu bildirdi.
     Tunus ziyareti sırasında bürokratlarla görüşmeler yaptıklarını da ifade eden Çıkmaz, şunları kaydetti:
     Tunus Tarım Bakanı Mohamed Ben Salem ile bir araya geldik. Toplantıda, iki ülke arasındaki ticari gelişmelerin daha yüksek seviyelere gelmesinin zor olmayacağı dile getirildi. Bakan, defalarca Türk yatırımcıları ülkesine davet etti ve yatırım için gerekli olan her türlü yardım ve kolaylığın temin edileceğini anlattı. Bu fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ortaklık ve işbirliğine de büyük önem veriliyor. Ülke de teknik altyapı eksiklikleri, bunu tedarik edebilecek potansiyelin azlığı, ülkenin yurt dışı yatırımına ihtiyacını artırıyor. Tarım sektöründe yatırımlara yönelik çok önemli fırsatlar var. Bu noktada Tunus, Türkiyeden çok büyük yatırımlar bekliyor.
     Çıkmaz, işadamalarını Tunusa yatırım yapmaya çağırarak, Tunus aracılığıyla komşu ülkelerle de önemli ticari girişimlerin sağlanabileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber İşadamlarına Tunus çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER