İşadamları İTT ülkleriyle ticaret hacmini artırmak

İşadamları İTT ülkleriyle ticaret hacmini artırmak istiyor -MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Özkaya: İİT ülkeleriyle ticaret hacmimizin yüzde 20lerden yüzde 25lere çıkacağına inanıyoruz


MERSİN (A.A) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şube Başkanı Servet Özkaya, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkeleriyle Türkiye arasındaki ticaret hacminin düzenlenen organizasyonların artmasıyla yüzde 20lerden yüzde 25lere çıkacağına inandıklarını söyledi.
     Özkaya, 14. MÜSİAD Fuarı 16. Uluslar arası İş Forumu (IBF) Kongresiyle ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada fuar ve forumla ilgilenen gönüllü ve profesyonel ekiplerin yoğun bir emek ve mesai harcayarak, bir yılı aşkın bir zamandır Fastan Endonezyaya kadar tanıtım gezileri ve organizasyonları yaparak MÜSİAD Fuarını ve forumunu tanıttıklarını, uluslararası düzeyde bir çok diplomatik görüşmeleri gerçekleştirdiklerini anlattı.
     MÜSİADın düzenlediği IBF Kongresinin ve Fuarının 11-14 Ekim 2012 tarihlerinde aynı anda yapılıyor olmasının en önemli özelliği İslam iş dünyasını buluşturan dünyadaki en büyük organizasyon olduğunu belirten Özkaya, Sadece iş adamlarını değil aynı zamanda bazı ülkelerin karar alıcılarını da buluşturuyor olması ileriye yönelik işbirliklerini geliştirmesi açısından da bu programlara ayrı bir önem kazandırıyor. Özellikle MÜSİAD Fuarına katılım konusunda üyelerimizin gösterdiği ilgi ve teveccüh de geçen sene büyümede gösterdiğimiz anlamlı performansın günün şartlarına rağmen önümüzdeki yıl da devam etmesine yönelik beklenti ve kararlılığı gösteriyor dedi.
     Özkaya, bu yıl 86 ülkeden gelen toplam 5 bin işadamının MÜSİAD Fuarı ve Forumunda yeni pazarlarla işbirliğini arttırmasını amaçladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
     MÜSİADın 1993 yılından bu yana gerçekleştirdiği ve toplamda 1 milyonu aşkın ziyaretçi tarafından ziyaret edilen fuarlar, her seferinde katlanarak büyüyor. Bu tür organizasyonlar daha fazla ticaret anlamına geliyor ve işbirlikleri artıyor. Son 10 yılda Türkiyenin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkeleriyle olan ticaretin yüzde 11den yüzde 20ler seviyesine çıkmasında MÜSİADın fuarları ve forumlarının büyük katkısı var. İİT ülkelerini de içine alarak düzenlenen organizasyonlarla bu ülkelerle ticaret hacmimizin yüzde 20lerden yüzde 25lere çıkacağına inanıyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzunder Kocalar
<< Önceki Haber İşadamları İTT ülkleriyle ticaret hacmini artırmak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER