İş gücü Piyasası Analiz Eğitimleri

İş gücü Piyasası Analiz Eğitimleri -İŞKUR İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanı Gökdere: İş gücü piyasası araştırması ile il düzeyinde kısa vadede ihtiyaç duyulacak meslekler tespit edilecek


MARDİN (A.A) - İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İş gücü Piyasası Analiz Eğitimleri Mardinde başladı.
     Yay Grand Otelde eğitim çalışmaları programının başlaması nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanı Abdullatif Gökdere, 81 ilde iş gücü piyasası araştırması yapıldığıni belirtti.
     Araştırmanın iş gücü piyasasıyla ilgili periyodik bilgi elde etmeyi amaçladığını ifade eden Gökdere, İş gücü piyasasında mevcut, geçmiş ve gelecek dönemde meydana gelen veya gelmesi beklenen mesleki değişim ve gelişmeleri izlemek, iş gücü piyasasının talep yapısını ortaya koymak istiyoruz. Araştırma sonuçları aktif istihdam politikalarına veri kaynağı teşkil edecek. İş gücü piyasası araştırması ile il düzeyinde kısa vadede ihtiyaç duyulacak meslekler tespit edilecek. Hazırlanacak sonuç raporlarıyla da illerin ayrı ayrı iş gücü piyasası arz ve talep yönüyle analiz edilmiş olacaktır diye konuştu.
     81 ilde devam uygulama kapsamında Samsun ve Tokatın pilot il olarak seçildiğini vurgulayan Gökdere, araştırma kapsamında Türkiye genelinde 65 bin iş yerinde anket uygulandığını kaydetti.
     İllerin iş gücü piyasasının arz ve talep yönüyle analiz edilmesi ve araştırmalardan elde edilen sonuçların raporlaştırılmasıyla ilgili 81 ilden 170 İŞKUR personeline eğitim verileceğini ifade eden Gökdere, şöyle dedi:
     Bütün iller kendi iş gücü piyasası analiz raporlarını hazırlayacaklar ve kamuoyu ile paylaşacaklardır. Çalışmaları 4 ay öncesine kadar giden İŞKURun tüm hizmetlerinin etkinliğinin arttırılmasını amaçlayan il iş gücü piyasası analizlerinin, iş gücü talebi derlemek için de önemli bir araçtır. Mardindeki bu eğitim sonrasında hazırlanacak raporların ilin iş gücü piyasası ile ilgili karar alıcılara ve mesleki eğitimler başta olmak üzere tüm aktif iş gücü programlarının iş gücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda yerine getirilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca illerin sektörel ve mesleksel düzeyde eksiklerinin tespit edilerek kaynak israfının önüne geçilecektir.
     Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden toplam 44 kişinin katıldığı eğitimlerin 3 gün süreceği bildirildi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Şengül Oymak / Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber İş gücü Piyasası Analiz Eğitimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER