İş adamlarından ÇTSOya ziyaret

İş adamlarından ÇTSOya ziyaret


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇASİAD) Başkanı Salih Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Bülend Engini ziyaret etti.
     Engin, ziyarette yaptığı açıklamada, yapımı devam eden ÇTSO Kongre Merkezinin 29 Ekimde açılmasının planlandığını söyledi.
     ÇASİADın, kongre merkezinde EXPOTROIA Fuarını düzenleyeceğini belirten Engin, Çanakkale için atılan her ileri adımın yanındayız, bu vazifemizdir. ÇASİADın bu girişimini destekliyoruz dedi.
     Fuarın, 15-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında yapacağını kaydeden Engin, şöyle konuştu:
     ÇASİAD, turizmin gelişmesini sağlamak, Çanakkale ve markalarını tanıtmak için Uluslararası EXPOTROIA Fuarını düzenliyor. Onlar işin yüklenicisi, biz de oda yönetimi olarak bu projeyi destekliyoruz. Daha önce arkadaşlarımızla görüşmelerimiz oldu. Bizden fuarı yapmak için Kongre ve Sergi Merkezini talep ettiler. Biz de memnuniyetle kabul ettik. Kongre merkezimiz inşallah her gün kullanılır. 5 senede değil inşallah 3 sene için de küçük gelir. Küçük gelirse zaten çok güzel bir iş yapmış oluruz. Yeter ki orası dolsun, oda olarak biz gerekirse onun 5 katı büyüklüğünde bir fuar yaparız ve Çanakkaleli iş adamlarının, müteşebbislerin ve tüm derneklerin hizmetine sunarız.
     ÇASİAD Başkanı Yıldız da Çanakkalede, Troia markasını da kullanarak EXPOTROIA adında fuar oluşturmayı kararlaştırdıklarını belirterek, iyi bir organizasyon firmasıyla anlaştıklarını söyledi.
     Yıldız, İki gün önce oluşturduğumuz fuar komitesi ile birlikte Sayın Valimizi ziyaret ederek, fuarın organizasyonunu üstlenen Seranas Firması ile sözleşmeyi imzaladık diye konuştu.
     ÇTSO yönetim kurulundan iki üyenin de bulunduğu fuar komitesinin başkanlığına Sami Can Balçıkın getirildiğini belirten Yıldız, Tüm kurum ve kuruluşların bize destek vereceğini biliyoruz. Bu ÇASİADın, ÇTSOnun değil, Çanakkalenin bir davasıdır. Biz bunu marka ve süreklilik haline getirmek için çaba harcayacağız dedi.
     Fuar Komitesi Başkanı Balçık da fuarın 400 ila 450 bin liraya mal olacağını belirterek, sponsor firmalarla anlaşarak bu maliyeti karşılayacaklarını söyledi.
     Fuarın, 3 bin 500 metrekarelik alanda yapılacağını ve fuarda Çanakkale firmalarının öne çıkmasını istediklerini ifade eden Balçık, Amacımız, Çanakkaleli firmaları ve ticareti öne çıkarmak, piyasayı hareketlendirmek ve Çanakkale turizmine katkı sağlamak. ÇTSOnun Sergi ve Kongre Merkezini aktif hale getirmek, bu yolla Çanakkalede yeni bir kanal açmak şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber İş adamlarından ÇTSOya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER