İrlanda Başbakan Yardımcısı Gilmore:

İrlanda Başbakan Yardımcısı Gilmore: -"Suriyeli sığınmacılara 1 milyon avro yardımda bulunmak için buradayız"


GAZİANTEP (A.A) - İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Ticaret Bakanı Eamon Gilmore, "Suriyeli sığınmacılara 1 milyon avro yardımda bulunmak için buradayız" dedi.
     Gilmore, beraberindeki heyetle Gaziantep Valisi Erdal Atayı ziyaretinde, kentteki Suriyeli sığınmacıların kaldığı kampları görme fırsatı bulduğunu söyledi.
     Kampların çok iyi tasarlandığını belirten Gilmore, "Türkiye, çok büyük bir yükün altında, sığınmacı sayısı giderek artıyor. Suriyeli sığınmacılara 1 milyon avro yardımda bulunmak için buradayız. Bu paranın küçük olduğunun farkındayız" diye konuştu.
     Gilmore, İrlandadaki bakanların Ürdün ve Lübnandaki kampları da ziyaret ettiğini ve izlenimlerini kendileriyle paylaştığını anımsattı.
     Vali Ata da kamplarda 30 bin 777, kent merkezinde ise yaklaşık 50 bin Suriyeli sığınmacı bulunduğunu söyledi.
     Kamplardaki Suriyelilerin her türlü ihtiyacının karşılandığını vurgulayan Ata, şöyle konuştu:
     "Kent merkezinde yaşayan Suriyeli sığınmacıların sağlık ve diğer ihtiyaçları devlet tarafından karşılanıyor. Barınma gibi ihtiyaçları ise gerek vakıflarımız, gerekse belediyeler ve sivil toplum örgütlerimiz tarafından gideriliyor. Tabii bunların bize getirdiği hem iş yoğunluğu hem de mali bir külfet var. Genel olarak baktığımız zaman bir kişinin günlük maliyeti aşağı yukarı zannedersem 20 doları buluyor."
     Ata, Suriyeli sığınmacılara bugüne kadar Suudi Arabistanın 50, Birleşmiş Milletlerin ise 30 milyon dolar yardımda bulunduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek - Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İrlanda Başbakan Yardımcısı Gilmore: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER