İranlı yönetmen Hazreti Muhammedin hayatını

İranlı yönetmen Hazreti Muhammedin hayatını film yapacak -Yönetmen Majidi: İslamın gerçek yüzünü göstermek için böyle bir film yapmak istedim (Fotoğraflı/Görüntülü)


MARDİN (A.A) - İranlı yönetmen Majid Majidi, yeni filminde Hazreti Muhammedin hayatını anlatacak.
     Mardin Film Ofisi Derneğince düzenlenen 7. SineMardin Uluslararası Film Festivaline onur konuğu olarak katılan İranlı yönetmen Majidi, Sabancı Kent Müzesinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, yeni filmi hakkında bilgi verdi.
     Majidi, Hazreti Muhammedin hayatını konu alan 50 milyon dolar bütçeli filmde, İslamın nasıl bir din olduğunu anlatacaklarını kaydetti.
     Dünyanın İslamiyet hakkında çok az bilgi sahibi olduğunu ve bu bilginin büyük bir kısmının yanlış olduğunu ifade eden Majidi, şöyle dedi:
     4 senedir bu iş için çalışıyoruz. 2 yıl boyunca bu işi araştırdık. Dünyanın İslam hakkındaki görüşü, sanki teröristle bağlıyorlar. Öyle bir düşünceleri var. Bende gerçek İslamın yüzünü göstermek için böyle bir film yapmak istedim. Daha önce çekilen filmler var. İslama ve peygambere saygı duymak için yüzünü göstermediler. Fakat dinde öyle birşey yok. Sadece yüzü görünmez. Fizik olarak görünecek, sureti görünmeyecek. Filmin yarısını çektik. Bu proje büyük bir proje. İranda Medine ve Mekkenin bin 400 yıl önceki halini gösteren bir plato kuruldu. Bu sadece bize yapılmadı. Bu platoyu İslam Hollywoodu yapmış. Başka yönetmenlerde gelebilir.
     Filmin 2 yıl sonra vizyona gireceğini kaydeden Majidi, Filmin adı şu an kesin değil ama Muhammed düşünüyoruz. İran ve Türkiyedeki ulemalar ile görüştük. Projeye iyi bakıyorlar. Bu filmi her yerde gösterime sunacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber İranlı yönetmen Hazreti Muhammedin hayatını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER