İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mehmanperest Erzurumda

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mehmanperest Erzurumda


ERZURUM (A.A) - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mehmanperest, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükleri ziyaret etti.
     Erzurum Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan ile Küçükleri ziyaret eden Mehmanperest, Erzurum ve Tebriz kardeşliğinin önemine değindiği belirtildi.
     Mehmanperestin Türkiye ile İranın ortak tarihi geçmişinin yanı sıra, ortak kültürel geçmişe de sahip olduğununun ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Her iki ülkenin birbirini çok daha iyi tanıması gerekiyor. Bu bağlamda biz turizm acentelerine çok büyük sorumluluklar düştüğüne inanıyoruz. Karşılıklı turistik geziler düzenlenerek, iki ülkenin de tanıtımına çok önemli katkılar sağlanabilir dedi.
     Açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Küçüklerin ise İranın Türkiyenin hem yakın bir komşusu hem de din, kültür ve coğrafya gibi ortak paydalarda buluştuğu kardeş bir ülke olduğunu söyledi.
     İran ile olan ilişkilerin kısa bir geçmiş zamana değil, yüzyıllar öncesine dayandığını vurgulayan Küçükler, İran ile olan ilişkilerimizi Erzurum özelinde ele alacak olursak, Tebrizi çok ayrı bir şekilde konumlandırmalıyız. Çünkü İpekyolu olarak adlandırılan güzergah hem İrana hem de Anadoluya hayat vermiştir. Erzurum-Tebriz hattı da işte bu güzergah üzerindedir. Tebrizin bizim için taşıdığı önemden dolayıdır ki bugün Tebrizkapı adıyla andığımız tarihi bir semtimiz vardır diye konuştu.
     Açıklamada, Küçüklerin kendisine el yapımı çini bir tabak hediye eden Mehmanpereste, Oltu taşı tespih ve Alvarlı Efe Hazretlerinin dualarının derlendiği Nazlı Niyazlar isimli kitabı hediye ettiği ifade edildi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mehmanperest Erzurumda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER