İranın Trabzon Başkonsolosu Nohasi:

İranın Trabzon Başkonsolosu Nohasi: İpek Yolunun canlandırılması hem Türkiye hem de İran için çok büyük önem taşımaktadır


GÜMÜŞHANE (A.A) - İran İslam Cumhuriyetinin Trabzon Başkonsolosu Meşhud Nohasi, İpek Yolunun canlandırılmasının hem Türkiye hem de İran için çok büyük önem taşıdığını söyledi.
     Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Gümüşhaneye gelen Başkonsolos Nohasi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi İpek Yolunun İran için büyük önem taşıdığını ve yolun canlandırılması gerektiğini belirtti.
     Yolun canlanması halinde Türkiye ve İran arasındaki ticari ilişkilerin daha da artacağını ifade eden Başkon Nohasi, Bu nedenledir ki birincisi Trabzonda yapılan Uluslararası İpek Yolu Toplantısının ikincisi Tebrizde gerçekleştirildi. Türkiyeden de katılımın olduğu toplantıya yaklaşık 13 ülkenin temsilcisi katıldı dedi.
     Başkonsolos Nohasi, İpek Yolunun canlandırılmasının İran ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilere çok olumlu yansıyacağını da vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Yolun canlandırılması hem Türkiye hem de İran için çok büyük önem taşımaktadır. Böylece İran ile Türkiye arasındaki ticari münasebetler daha çok gelişecektir. Trabzon Başkonsolosluğunun denetimi altındaki 9 ilin İran ile ticari ilişkililerinin daha fazla artmasını ümit ediyoruz.
     Başkonsolos Nohasi, Gümüşhane ziyareti kapsamında Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda ile Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçayı ziyaret etti.
    
     Muhabir: Osman Yetim-İbrahim Özdemir / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber İranın Trabzon Başkonsolosu Nohasi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER