İnönü Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu fakülteye dönüştürülecek

İnönü Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu fakülteye dönüştürülecek


MALATYA (A.A) - İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Sağlık Yüksekokulunu fakülteye dönüştüreceklerini bildirdi.
     Üniversiteden ypılan yazılı açıklamaya göre, Dünya Hemşireler Günü dolayısıyla Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde bir program düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, burada yaptığı konuşmada, her meslek grubunun kazanımları bulunduğunu belirterek, Türkiyede son yıllarda hemşirelik mesleğinin nereden nereye geldiğine iyi bakılması gerektiğini ifade etti.
     Gün geçtikçe hemşirelerin kazanımları ve kalitelerinin arttığına işaret eden Çelik, "Gelecekte önemli bir sağlık merkezi olacak ülkemiz, önemli sağlık sistemlerini sadece ülkemiz insanlarına değil, çevremizdeki komşu ülkelere ve hatta dünya insanına sunacaktır. Ülkemizde normal turizmin yanında, sağlık turizminin de ayağa kalkacağını umuyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı da devam ettiriyoruz. Dolayısıyla bir taraftan insanlığa sağlık hizmeti verirken bir taraftan da ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacağız" ifadelerini kullandı.
     Hemşirelik mesleğinin sağlık sektörü içerisinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Çelik, "İnşallah Sağlık Yüksekokulumuzun da gayretiyle Yüksekokulumuzun bu yıl Fakülteye dönüştürülmesini sağlayacağız. Yine bunun yanında kadrolarımızı kuvvetlendirerek hemen her alanda yüksek lisans eğitimi verme noktasında üzerimize düşeni yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.
     Programda, uzaktan eğitimle yüksek lisansını tamamlayan hemşirelere diplomaları verildi.
    
     Muhabir: Malatya
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber İnönü Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu fakülteye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER